• Multatuli Ik gis dat mijn denkbeeld over de almacht der Noodzakelijkheid zo oud is als de wereld. Overal vind ik sporen van dit idee. De Romeinen spraken van 'n Fatum dat boven de persoons-goden stond. De Grieken hadden hun anagkè. Maar 't Volk maakte ook dáárvan weer personen.
    Bron: Ideeën
    Multatuli
    Nederlands schrijver (ps. van Eduard Douwes Dekker) 1820-1887
    Multatuli
    - +
    +2
Laden...
Multatuli - Ik gis dat mijn denkbeeld over de almacht der Noodzakelijkheid zo oud is als de wereld. Overal vind ik sporen van dit idee. De Romeinen spraken van 'n Fatum dat boven de persoons-goden stond. De Grieken hadden hun anagkè. Maar 't Volk maakte ook dáárvan weer personen.
Ik gis dat mijn denkbeeld over de almacht der Noodzakelijkheid zo oud is als de wereld. Overal vind ik sporen van dit idee. De Romeinen spraken van 'n Fatum dat boven de persoons-goden stond. De Grieken hadden hun anagkè. Maar 't Volk maakte ook dáárvan weer personen. van : Multatuli
X
rose-black black-road forest hills-sunrise lake-forest plant-drops purple-flower rain-drops river-forest rood-blad sky-stars straat-stad z-love-children-sun z-love-geliefdes-zon z-love-hands-sun z-love-hands z-love-leaves z-love-parijs z-love-small-hearts z-love-zwanen

Lettergrootte:

20 px 24 px 28 px 32 px 40 px 48 px

Lettertype:

Arial TNR Verdana Courier New Comic Monospace

Kleur:

Wit Blauw Rood Geel Groen Zwart

Schaduw:

Geen Wit Zwart
rose-black Ik gis dat mijn denkbeeld over de almacht der Noodzakelijkheid zo oud is als de wereld. Overal vind ik sporen van dit idee. De Romeinen spraken van 'n Fatum dat boven de persoons-goden stond. De Grieken hadden hun anagkè. Maar 't Volk maakte ook dáárvan weer personen.
- Multatuli Citaten.NET