Citaten met voren

 • Van voren een afgrond, van achteren wolven.
 • Het is beslist waar, zoals de filosofen zeggen, dat het leven naar achteren moet worden begrepen. Maar ze vergeten de andere kwestie, dat het leven naar voren moet worden geleefd.
 • De blanke man is niet van nature slecht, maar de racistische samenleving in Amerika heeft hem beïnvloed om kwaad te doen. De maatschappij heeft een psychologie voortgebracht en gevoed die het laagste, meest basale deel van de mens naar voren brengt.
 • De domheid dringt zich naar voren, om gezien te worden; het verstand gaat achteraan staan, om te zien.
 • De ellende van het leven komt voldoende duidelijk naar voren uit de eenvoudige overweging dat het leven van de meeste mensen niets anders is dan een constante strijd om het bestaan ??zelf, met de zekerheid het uiteindelijk toch te gaan verliezen.
 • Het levensplan van ieder mens is van te voren geschetst,
en het licht van het doel waarvoor hij geboren is,
is reeds in zijn ziel ontstoken.
 • De school remde mijn vaart af, stremde mijn bloed. Voor elke pas naar voren die ik buiten had gezet liet het onderwijs er mij twee achteruit doen.
 • Een goede vriend steekt je altijd van voren.
 • Ik ging naar het bos omdat ik welbewust wilde leven, om alleen de essentiële feiten van het leven naar voren te brengen, en te kijken of ik niet kon leren wat het te leren had, en niet, wanneer ik sterf, te ontdekken dat ik niet geleefd heb.
 • Toen hij voor de huisdeur stond, dacht hij: Er is geen enkele geldige reden, waarom deze avond zou moeten mislukken. Ik heb een vermoeden dat hij slaagt. Een avond waarvan het verloop van te voren vaststaat, kan onmogelijk een mislukking worden. Men dient zich niets meer voor te stellen, dan verwach
+7

Citaten 1 t/m 10 van 28.

 • Sören Kierkegaard Het is beslist waar, zoals de filosofen zeggen, dat het leven naar achteren moet worden begrepen. Maar ze vergeten de andere kwestie, dat het leven naar voren moet worden geleefd.
  Origineel: Det er ganske sandt, hvad Philosophien siger, at Livet maa forstaaes baglaends. Men derover glemmer man den anden Saetning, at det maa leves forlaends.
  Bron: Samlede Værker deel IV A, p.164
  Sören Kierkegaard
  Deens filosoof 1813-1855
  - +
  +53
 • Carmen Sylva De domheid dringt zich naar voren, om gezien te worden; het verstand gaat achteraan staan, om te zien.
  Origineel: La bêtise se met au premier rang, pour être vue; l'intelligence se met en arrière, pour voir.
  Bron: Pensées
  Carmen Sylva
  Koningin van Roemenië, ps. van Elisabeth zu Wied 1843-1916
  - +
  +9
 • Erasmus Van voren een afgrond, van achteren wolven.
  Origineel: A fronte praecipitium, a tergo lupi
  Bron: Adagia 3, 4, 94
  Erasmus
  Nederlands humanist en filosoof 1469-1536
  - +
  +7
 • Samuel Johnson Alle argumenten die men naar voren brengt om te betogen dat armoede geen kwaad is, bewijzen duidelijk dat het een groot kwaad is. Niemand slooft zich ooit uit om te bewijzen dat men met een groot vermogen gelukkig kan leven.
  Origineel: All the arguments which are brought to represent poverty as no evil, shew it to be a great evil. You never find people labouring to convince you that you may live very happily upon a plentiful fortune.
  Bron: In: James Boswell - The Life of Samuel Johnson (1791)
  Samuel Johnson
  Engels schrijver 1709-1784
  - +
  +6
 • Oscar Wilde Een goede vriend steekt je altijd van voren.
  Origineel: A good friend will always stab you in the front.
  Oscar Wilde
  Iers schrijver 1854-1900
  - +
  +5
 • Gerrit Komrij De school remde mijn vaart af, stremde mijn bloed. Voor elke pas naar voren die ik buiten had gezet liet het onderwijs er mij twee achteruit doen.
  Gerrit Komrij
  Nederlands schrijver 1944-2012
  - +
  +4
 • Machiavelli Iemand die de fundamenten van zijn macht niet van te voren legt, zou dat met grote persoonlijke inzet ook achteraf nog kunnen doen, ook al gaat dit laatste gepaard met moeilijkheden voor de bouwmeester en gevaren voor het bouwwerk.
  Origineel: Chi non fa e' fondamenti prima, li potrebbe con una gran virtù farli poi, ancora che si faccino con disagio dello architettore e periculo dello edifizio.
  Bron: Il Principe VII
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof 1469-1527
  - +
  +4
 • Gerard Reve Toen hij voor de huisdeur stond, dacht hij: Er is geen enkele geldige reden, waarom deze avond zou moeten mislukken. Ik heb een vermoeden dat hij slaagt. Een avond waarvan het verloop van te voren vaststaat, kan onmogelijk een mislukking worden. Men dient zich niets meer voor te stellen, dan verwacht kan worden, dat is alles.
  Bron: De avonden
  Gerard Reve
  Nederlandse schrijver en dichter 1923-2006
  - +
  +4
 • Malcolm X De blanke man is niet van nature slecht, maar de racistische samenleving in Amerika heeft hem beïnvloed om kwaad te doen. De maatschappij heeft een psychologie voortgebracht en gevoed die het laagste, meest basale deel van de mens naar voren brengt.
  Origineel: The white man is not inherently evil, but America's racist society influences him to act evilly. The society has produced and nourishes a psychology which brings out the lowest, most base part of human beings.
  Bron: Operation Shylock: A Confession (1993)
  Malcolm X
  Amerikaans activist en mensenrechtenverdediger 1925-1965
  - +
  +3
 • Henry David Thoreau Ik ging naar het bos omdat ik welbewust wilde leven, om alleen de essentiële feiten van het leven naar voren te brengen, en te kijken of ik niet kon leren wat het te leren had, en niet, wanneer ik sterf, te ontdekken dat ik niet geleefd heb.
  Origineel: I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not, when I came to die, discover that I had not lived.
  Bron: Walden (1854)
  Henry David Thoreau
  Amerikaans schrijver 1817-1862
  - +
  +3
De beste voren citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: