Citaten met voornaamheid

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Fliegende Blätter Ware voornaamheid is even bescheiden als ware bescheidenheid voornaam.
  Fliegende Blätter
  Duits humoristisch weekblad (1844 - 1944)
  - +
  +1
 • C. J. Wijnaendts Francken Wie in een debat zijn ongelijk weet te bekennen, geeft een bewijs van geestelijke voornaamheid.
  C. J. Wijnaendts Francken
  Nederlands letterkundige en filosoof (1863 - 1944)
  - +
  +1
 • Jean de la Bruyère Wij koesteren jegens de aanzienlijken en jegens de hooggestelden een onvruchtbare naijver en een onmachtige haat, die ons geenszins schadeloos stelt voor hun voornaamheid en verhevenheid, en die alleen dan aan onze eigen ellende het ondraaglijk gewicht toevoegt van het geluk van anderen.
  Origineel: Nous avons pour les grands et pour les gens en place une jalousie stérile ou une haine impuissante, qui ne nous venge point de leur splendeur et de leur élévation, et qui ne fait qu'ajouter à notre propre misère le poids insupportable du bonheur d'autrui.
  Bron: Les Caractères (1688) Des grands, 51 (VI)
  Jean de la Bruyère
  Frans schrijver (1645 - 1696)
  - +
  +1
 • Jean de la Bruyère De aanzienlijken verachten de mensen van geest, die niets hebben dan hun geest; de mensen van geest minachten de aanzienlijken, die niets hebben dan hun voornaamheid.
  Origineel: Les grands dédaignent les gens d'esprit qui n'ont que de l'esprit ; les gens d'esprit méprisent les grands qui n'ont que de la grandeur.
  Bron: Les Caractères (1688) Des grands, 12 (I)
  Jean de la Bruyère
  Frans schrijver (1645 - 1696)
  - +
   0
De beste voornaamheid citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.