Citaten met voorbereiden

 • Je kunt niet tegelijkertijd een oorlog voorkomen en je er op eentje voorbereiden.
 • Het heden is nooit ons einddoel; het verleden en het heden zijn onze middelen; alleen de toekomst is ons doel. Aldus leven wij nooit, maar hopen te leven; en doordat wij ons altijd voorbereiden om gelukkig te worden, is het onvermijdelijk dat wij het nooit zijn.
 • Ik ben zo bang. Want ik ben zo intens gelukkig. Dit soort geluk is beangstigend... Ze laten je alleen zo gelukkig zijn als ze zich voorbereiden om iets van je af te pakken.
 • Als je niet uitkijkt, blijf je je je leven lang voorbereiden.
 • We kunnen mensen niet tegenhouden voor hun leven te vluchten. Zij zullen komen. De keuze waar we voor staan, is hoe goed we hun aankomst voorbereiden en hoe menswaardig.
 • Wie zich realiseert dat op zijn woorden daden moeten volgen, spreekt weinig, en dan alleen die woorden, welke de te stellen daden voorbereiden.
 • Zelfs voor de best voorbereiden zijn examens een opgave, want de grootste dwaas kan meer vragen dan de wijste man kan beantwoorden.
 • Wanneer kinderen naar scholen gaan die meer waarde hechten aan discipline en veiligheid dan aan kennis en intellectuele ontwikkeling, dan gaan ze naar scholen die voorbereiden voor de gevangenis.
+5

Citaten 1 t/m 10 van 16.

 • Albert Einstein Je kunt niet tegelijkertijd een oorlog voorkomen en je er op eentje voorbereiden.
  Origineel: You cannot simultaneously prevent and prepare for war.
  Bron: Bericht aan Congressman Robert Hale (4 December 1946
  Albert Einstein
  Duits - Amerikaans natuurkundige (1879 - 1955)
  - +
  +111
 • Blaise Pascal Het heden is nooit ons einddoel; het verleden en het heden zijn onze middelen; alleen de toekomst is ons doel. Aldus leven wij nooit, maar hopen te leven; en doordat wij ons altijd voorbereiden om gelukkig te worden, is het onvermijdelijk dat wij het nooit zijn.
  Origineel: Le présent n'est jamais notre fin: le passé et le présent sont nos moyens; le seul avenir est notre fin. Ainsi nous ne vivons jamais, mais nous espérons de vivre; et, nous disposant toujours à être heureux, il est inévitables que nous ne le soyons jamais.
  Bron: Pensées #172
  Blaise Pascal
  Frans wis- en natuurkundige en filosoof (1623 - 1662)
  - +
  +18
 • Remco Campert Als je niet uitkijkt, blijf je je je leven lang voorbereiden.
  Remco Campert
  Nederlands letterkundige (1929 - 2022)
  - +
  +15
 • Inayat Khan Hoeveel verscheidenheid tussen de godsdiensten er ook mag bestaan, de drijfkracht van allemaal is dezelfde: het menselijk hart ontvankelijk maken en voorbereiden voor de goddelijke liefde.
  Inayat Khan
  Indiaas musicus, schrijver en filosoof (1882 - 1927)
  - +
  +6
 • Angela Davis Wanneer kinderen naar scholen gaan die meer waarde hechten aan discipline en veiligheid dan aan kennis en intellectuele ontwikkeling, dan gaan ze naar scholen die voorbereiden voor de gevangenis.
  Origineel: When children attend schools that place a greater value on discipline and security than on knowledge and intellectual development, they are attending prep schools for prison.
  Angela Davis
  Amerikaanse filosofe, schrijfster en politiek activiste (1944 - )
  - +
  +6
 • Ali ibn Aboe Talib Wie zich realiseert dat op zijn woorden daden moeten volgen, spreekt weinig, en dan alleen die woorden, welke de te stellen daden voorbereiden.
  Ali ibn Aboe Talib
  Arabisch geleerde en vierde kalief (601 - 661)
  - +
  +5
 • Charles Caleb Colton Zelfs voor de best voorbereiden zijn examens een opgave, want de grootste dwaas kan meer vragen dan de wijste man kan beantwoorden.
  Origineel: Examinations are formidable even to the best prepared, for the greatest fool may ask more than the wisest man can answer.
  Bron: Lacon, Or, Many Things in Few Words (1820) CCCXXII
  Charles Caleb Colton
  Engels schrijver (1777 - 1832)
  - +
  +5
 • Douglas Adams Laten we het ondenkbare denken, laten we het onhaalbare doen, laten we ons voorbereiden om met het onuitsprekelijke zelf te worstelen, en zien of we het uiteindelijk toch niet kunnen oplossen.
  Origineel: Let us think the unthinkable, let us do the undoable, let us prepare to grapple with the ineffable itself, and see if we may not eff it after all.
  Bron: Dirk Gently's holistisch detectivebureau (2016)
  Douglas Adams
  Brits science-fiction schrijver (1952 - 2001)
  - +
  +3
 • Gustav Freytag God heeft de mensen vrij geschapen zodat zij zich op hun lot kunnen voorbereiden.
  Origineel: Frei hat Gott die Menschen geschaffen, damit diese sich selbst ihr Schicksal bereiten.
  Bron: Die Ahnen (1880) Ingo und Ingraban
  Gustav Freytag
  Duits schrijver (1816 - 1895)
  - +
  +1
 • Khaled Hosseini Ik ben zo bang. Want ik ben zo intens gelukkig. Dit soort geluk is beangstigend... Ze laten je alleen zo gelukkig zijn als ze zich voorbereiden om iets van je af te pakken.
  Origineel: I'm so afraid. Because I'm so profoundly happy. Happiness like this is frightening...They only let you this happy if they're preparing to take something from you.
  Bron: The Kite Runner
  Khaled Hosseini
  Amerikaans-Afghaans schrijver en arts (1965 - )
  - +
  +1
De beste voorbereiden citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.