Citaten met uitsluitend

 • Het lot is niet uitsluitend een beperking, het is ook een bevrijding.
 • Aan hen die vragen waarom de mensen niet allen zodanig geschapen zijn, dat zij zich uitsluitend door de rede laten leiden antwoord ik slechts dit: omdat in het Zijn voldoende stof aanwezig is om alles, van de hoogste tot de laagste trap van volmaaktheid, voort te brengen of, om nog duidelijker te sp
 • Kunst onderscheidt zich van de natuur door haar begrenzing. Betekenis is uitsluitend mogelijk binnen grenzen. Kunst begint bij de lijst.
 • Vrouwen zijn etherische wezens, die uitsluitend leven op chocolade, snoepgoed, sorbets en kanteloep. Maar ze maken een pakje sigaretten open als een leeuwin een antiloop.
 • Vrouwen worden alleen vrouwelijk genoemd wanneer ze zichzelf beschouwen als uitsluitend voor mannelijk gebruik.
 • Er zijn mensen die hun dankbaarheid uitsluitend bewijzen door naar uw begrafenis te komen.
+3

Citaten 1 t/m 10 van 22.

 • Gerard Reve Het lot is niet uitsluitend een beperking, het is ook een bevrijding.
  Gerard Reve
  Nederlandse schrijver en dichter 1923-2006
  - +
  +27
 • Karel Jonckheere Er zijn mensen die hun dankbaarheid uitsluitend bewijzen door naar uw begrafenis te komen.
  Karel Jonckheere
  Vlaams schrijver en dichter 1906 - 1993
  - +
  +21
 • Alexander Solzjenitsyn Je hebt uitsluitend macht over mensen zolang je niet alles van ze afneemt. Maar wanneer je iemand van alles hebt beroofd, is hij niet langer in je macht, hij is weer vrij.
  Alexander Solzjenitsyn
  Russisch schrijver en dissident 1918-2008
  - +
  +12
 • Umberto Eco Ik behoor tot een verloren generatie, en hervind me uitsluitend wanneer ik mijn gezelschap deel in de eenzaamheid van mijn gelijken.
  Origineel: Appartengo ad una generazione perduta, e mi ritrovo soltanto quando assisto in compagnia alla solitudine dei miei simili.
  Bron: De slinger van Foucault H. 12
  Umberto Eco
  Italiaans schrijver en criticus 1932-2016
  - +
  +10
 • Harry Mulisch Kunst onderscheidt zich van de natuur door haar begrenzing. Betekenis is uitsluitend mogelijk binnen grenzen. Kunst begint bij de lijst.
  Harry Mulisch
  Nederlands schrijver 1927-2010
  - +
  +10
 • Spinoza Aan hen die vragen waarom de mensen niet allen zodanig geschapen zijn, dat zij zich uitsluitend door de rede laten leiden antwoord ik slechts dit: omdat in het Zijn voldoende stof aanwezig is om alles, van de hoogste tot de laagste trap van volmaaktheid, voort te brengen of, om nog duidelijker te spreken, omdat het Zijn als oorzaak zo alles omvattend is, dat het alles, wat als bestaande gedacht kan worden, voortbrengt.
  Spinoza
  Nederlands filosoof 1632-1677
  - +
  +8
 • Erich Fromm Het menselijk leven begint daar, waar het ontbreken van instinctief bepaalde handelingen een zeker punt overschrijdt, waar de aanpassing aan de natuur haar dwingend karakter verliest en het handelingsleven niet langer uitsluitend bepaald wordt door erfelijke gegeven mechanismen. Anders gezegd: menselijk leven en vrijheid zijn van den beginne af onafscheidelijk.
  Origineel: Human existence begins when the lack of fixation of action by instincts exceeds a certain point; when the adaptation to nature loses its coercive character; when the way to act is no longer fixed by hereditarily given mechanisms. In other words, human existence and freedom are from the beginning inseparable.
  Bron: Angst voor de vrijheid (1952)
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog 1900-1980
  - +
  +7
 • Charaka Samhita Niet voor uzelf noch om aan enige wereldse begeerte voldoening te verschaffen, noch om winst te verwerven, maar uitsluitend ten bate van de lijdende mensheid, zult gij uw patiënten behandelen en aldus iedereen overtreffen.
  Charaka Samhita
  Indiase traditionele tekst over de Ayurveda +/-7e voor Chr.
  - +
  +6
 • Jan Greshoff Uit de bevruchting spruiten uitsluitend plichten voort. Geen rechten.
  Jan Greshoff
  Nederlands schrijver en letterkundige 1888-1971
  - +
  +5
 • Ronald Giphart Ik kwam tot de conclusie dat overspel er is om gepleegd te worden. Ik vermoed dat ik nooit een sul heb gehad die zich uitsluitend aan mijn verering wijdde, en zelf ben ik ook vaak verleid door het fruit van een ander, hoewel ik er wel eerlijk bij moet zeggen dat ik van mijn eigen (theoretisch uitstekend onderbouwde) buitenechtelijk biologieles nooit een blijvende natte plek in mijn pyjamabroek overhield, maar dat ik van het overspel van mijn vriendjes doodverlangend bedroefd kon zijn, zelfs bijna - of beter juíst - als ze me bezwoeren dat het neuken van een vreemde vrouw 'niets voorstelde'. Als het niets voorstelde, vroeg ik me dan altijd hysterisch schreeuwend af, waarom deed je het dan, onmens?!
  Bron: Phileine zegt sorry (1996)
  Ronald Giphart
  Nederlands schrijver 1965-
  - +
  +2
De beste uitsluitend citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: