Citaten met streep

 • Wanneer je erop uittrekt om te gaan schilderen probeer dan alles wat je voor je ziet te vergeten; een boom, een huis, een veld, of wat dan ook. Denk alleen: hier is een blok blauw, daar een rechthoek roze, daar een streep geel, en schilder het precies zoals het er voor jou uitziet, de exacte kleur e
 • Ik was over de streep. Ik was vrij; maar er was niemand om me te verwelkomen in het land van de vrijheid. Ik was een vreemdeling in een vreemd land.
 • Er is geen beschaving die niet met kunst begint, of het nu een streep in het zand is of een grot beschildert of danst.
 • Als ik vier woorden schrijf, streep ik er drie van door.
 • Elke verandering doet pijn, ongeacht hoezeer je ernaar verlangt. Maar alleen als wij een streep onder een leven zetten, kunnen we aan een nieuw leven beginnen.
+2

Citaten 1 t/m 7 van 7.

 • Francesco Petrarca Elke verandering doet pijn, ongeacht hoezeer je ernaar verlangt. Maar alleen als wij een streep onder een leven zetten, kunnen we aan een nieuw leven beginnen.
  Francesco Petrarca
  Italiaans dichter en schrijver (1304 - 1374)
  - +
  +45
 • Claude Monet Wanneer je erop uittrekt om te gaan schilderen probeer dan alles wat je voor je ziet te vergeten; een boom, een huis, een veld, of wat dan ook. Denk alleen: hier is een blok blauw, daar een rechthoek roze, daar een streep geel, en schilder het precies zoals het er voor jou uitziet, de exacte kleur en vorm.
  Origineel: Devant vous un arbre, une maison, un champ ou quoi que ce soit. Pensez seulement à ceci: voici un petit carré de bleu, de rose, un ovale vert, une raie jaune et peignez exactement comme ils vous apparaissent.
  Bron: toegeschreven
  Claude Monet
  Frans impressionistisch schilder (1840 - 1926)
  - +
  +44
 • Harriet Tubman Ik was over de streep. Ik was vrij; maar er was niemand om me te verwelkomen in het land van de vrijheid. Ik was een vreemdeling in een vreemd land.
  Origineel: I had crossed the line. I was free; but there was no one to welcome me to the land of freedom. I was a stranger in a strange land.
  Harriet Tubman
  Afro-Amerikaans abolitionist (1822 - 1913)
  - +
  +3
 • Nicolas Boileau Als ik vier woorden schrijf, streep ik er drie van door.
  Origineel: Si j'écris quatre mots, j'en effacerai trois.
  Bron: Satires (1665)
  Nicolas Boileau
  Frans dichter (1636 - 1711)
  - +
  +1
 • Toni Morrison Er is geen beschaving die niet met kunst begint, of het nu een streep in het zand is of een grot beschildert of danst.
  Origineel: There is no civilization that did not begin with art, Whether it was drawing a line in the sand, painting a cave or dancing.
  Toni Morrison
  Amerikaans schrijfster en Nobelprijswinnares Literatuur (1993) (1931 - 2019)
  - +
   0
 • Jean Farris Het morseteken voor bikini is: punt-punt-streep.
  Jean Farris
  Amerikaans jeugdboekenschrijfster (1939 - )
  - +
   0
 • Carmen Sylva Kometen en geniën schrijden voort met een streep van licht, waarin zich een menigte donkere lichamen beweegt.
  Carmen Sylva
  Koningin van Roemenië, ps. van Elisabeth zu Wied (1843 - 1916)
  - +
   0
De beste streep citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.