Citaten met roepen

 • Kinderen en kunstenaars roepen het heimwee in ons wakker tot we zelf het antwoord weten.
 • Het kruisbeeld is het teken van menselijke pijn. De doornenkroon, de spijkers roepen zijn lijden op. Het kruis, dat we hoog op de berg denken, is het teken van eenzaamheid in de dood. Ik ken geen andere tekenen die zo'n sterk gevoel van onze menselijke bestemming geven. Het kruisbeeld maakt deel
 • Zodra men de macht bezit, houdt men op het recht in te roepen.
 • De kracht van de dichter is het ongehoorde en nooit geziene als een werkelijkheid in het werkelijke op te roepen en mensen mee te slepen.
 • Hij kan met recht onder de weldoeners der mensheid worden gerekend, die de grote levensregels weet samen te vatten in korte spreuken, die zich gemakkelijk in het geheugen prenten en die men, door er vaak aan te denken, leren kan vanzelf voor de geest te roepen.
 • Het is tegenwoordig mode om iedereen naar zijn mening te vragen. De zogenoemde experts. Of ze er echt verstand van hebben, doet er niet toe. Als ze maar wat roepen.
 • De functie van de taal is niet te informeren, maar om op te roepen.
 • Zonder reden 'Brand' roepen in een volle schouwburg kan niet worden gerechtvaardigd met een beroep op de vrijheid van meningsuiting.
 • We weten dat de aankomende strijd lang zal zijn, maar onthoud altijd dat het niet uitmaakt welke obstakels in onze weg staan, niets kan in de weg staan van de macht van miljoenen stemmen die roepen om verandering.
 • Er gaat niets boven een geur om herinneringen op te roepen.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 31.

 • Elias Canetti Al de dingen die je vergeten bent, roepen om hulp in je dromen.
  Origineel: Alles, was man vergessen hat, schreit im Traum um Hilfe.
  Bron: Die Provinz des Menschen (1973) S. 269
  Elias Canetti
  Oostenrijks schrijver, filosoof en Nobelprijswinnaar literatuur (1981) (1905 - 1994)
  - +
  +77
 • Toon Hermans Een entertainer moet precies zo alert zijn als een bokser. Je moet al 'gezondheid' roepen terwijl iemand uit je publiek zijn nies nog aan het prepareren is.
  Toon Hermans
  Nederlands cabaretier, zanger en dichter (1916 - 2000)
  - +
  +58
 • Paul Cliteur Zonder reden 'Brand' roepen in een volle schouwburg kan niet worden gerechtvaardigd met een beroep op de vrijheid van meningsuiting.
  Paul Cliteur
  Nederlands rechtsgeleerde, filosoof en columnist (1955 - )
  - +
  +27
 • Sigmund Freud Woorden waren aanvankelijk magisch en tot de dag van vandaag hebben woorden veel van hun magische kracht behouden. Met woorden kunnen mensen elkaar tot het grootste geluk of tot de grootste wanhoop brengen. Met woorden delen leraars hun kennis mee aan leerlingen, met woorden brengen sprekers hun toehoorders in vervoering en beïnvloeden hun oordeel en hun beslissingen. Woorden roepen emoties op en zijn het universele middel waarmee wij onze medemensen beïnvloeden.
  Origineel: Worte waren ursprünglich Zauber, und das Wort hat noch heute viel von seiner alten Zauberkraft bewahrt. Durch Worte kann ein Mensch den anderen selig machen oder zur Verzweiflung treiben, durch Worte überträgt der Lehrer sein Wissen auf die Schüler, durch Worte reißt der Redner die Versammlung der Zuhörer mit sich fort und bestimmt ihre Urteile und Entscheidungen. Worte rufen Affekte hervor und sind das allgemeine Mittel zur Beeinflussung der Menschen untereinander.
  Bron: Vorlesungen zur Einführung in die Psychoanalyse K. 1 Die Fehlleistungen 1
  Sigmund Freud
  Oostenrijks psychiater (1856 - 1939)
  - +
  +26
 • Herman Brusselmans Seks is een stomme aprilgrap die later nooit ongedaan is gemaakt. Iemand heeft vergeten te roepen: 'Sorry! het was maar om te lachen.
  Herman Brusselmans
  Vlaams schrijver (1957 - )
  - +
  +17
 • Willem van Hanegem Het is tegenwoordig mode om iedereen naar zijn mening te vragen. De zogenoemde experts. Of ze er echt verstand van hebben, doet er niet toe. Als ze maar wat roepen.
  Willem van Hanegem
  Nederlands voetballer en trainer (1944 - )
  - +
  +15
 • Walter Haesaert Kinderen en kunstenaars roepen het heimwee in ons wakker tot we zelf het antwoord weten.
  Walter Haesaert
  Vlaams dichter (1935 - )
  - +
  +8
 • Ronald Giphart Is het jou wel eens opgevallen dat als je ergens niet bij bent geweest, iedereen altijd om het hardst gaat zitten roepen dat het verschrikkelijk leuk was, terwijl als je ergens wél bij bent geweest, er meestal geen moer aan bleek?
  Bron: Giph (1993)
  Ronald Giphart
  Nederlands schrijver (1965 - )
  - +
  +7
 • Dhammapada Wie wijs is, dient door inspanning, waakzaamheid, terughoudendheid en discipline voor zichzelf een eiland in het leven te roepen dat door geen vloed kan worden overstroomd.
  Dhammapada
  Verzameling verzen van de Boeddha
  - +
  +7
 • Natalia Ginzburg Het kruisbeeld is het teken van menselijke pijn. De doornenkroon, de spijkers roepen zijn lijden op. Het kruis, dat we hoog op de berg denken, is het teken van eenzaamheid in de dood. Ik ken geen andere tekenen die zo'n sterk gevoel van onze menselijke bestemming geven. Het kruisbeeld maakt deel uit van de wereldgeschiedenis.
  Origineel: Il crocifisso è il segno del dolore umano. La corona di spine, i chiodi, evocano le sue sofferenze. La croce, che pensiamo alta in cima al monte, è il segno della solitudine nella morte. Non conosco altri segni che diano con tanta forza il senso del nostro umano destino. Il crocifisso fa parte della storia del mondo.
  Bron: Non togliete quel crocifisso l'Unità, 25 marzo 1988, p. 2
  Natalia Ginzburg
  Italiaans schrijfster (1916 - 1991)
  - +
  +4
De beste roepen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.