Citaten met reinheid

 • Ik gebruik het woord verplegen bij gebrek aan een betere. Het was altijd beperkt tot weinig meer dan het toedienen van medicijnen en het aanbrengen van kompressen. Het zou juist moeten duiden op een correct gebruik van frisse lucht, licht, warmte, reinheid, rust en de juiste keuze en toediening van
 • De waarheid is dat het kwaad door jezelf bedreven wordt. Men wordt bezoedeld door zichzelf. De waarheid is dat men door zichzelf gezuiverd wordt. Reinheid en onreinheid zijn van het individu. Niemand kan een ander rein maken.

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Boeddha De waarheid is dat het kwaad door jezelf bedreven wordt. Men wordt bezoedeld door zichzelf. De waarheid is dat men door zichzelf gezuiverd wordt. Reinheid en onreinheid zijn van het individu. Niemand kan een ander rein maken.
  Boeddha
  Spirituele leider, geboren als Siddhartha Gautama ca. 450 vC. - ca. 370 vC
  - +
  +5
 • Florence Nightingale Ik gebruik het woord verplegen bij gebrek aan een betere. Het was altijd beperkt tot weinig meer dan het toedienen van medicijnen en het aanbrengen van kompressen. Het zou juist moeten duiden op een correct gebruik van frisse lucht, licht, warmte, reinheid, rust en de juiste keuze en toediening van voeding, dit alles tegen de minste afname van de patiënt zijn levenskracht.
  Origineel: I use the word nursing for want of a better. It has been limited to signify little more than the administration of medicines and the application of poultices. It ought to signify the proper use of fresh air, light, warmth, cleanliness, quiet, and the proper selection and administration of diet — all at the least expense of vital power to the patient.
  Bron: Notes on Nursing (1860)
  Florence Nightingale
  Brits verpleegkundige en hervormster 1820-1910
  - +
  +2
 • H.G. Wells We beginnen al te vergeten dat persoonlijke reinheid eigenlijk een erg moderne uitvinding is.
  Origineel: Already we begin to forget how modern an invention is personal cleanliness.
  Bron: In the Days of the Comet (1906)
  H.G. Wells
  Brits schrijver 1866-1946
  - +
   0
De beste reinheid citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: