Citaten met opduiken

 • Dictatoriale regeringen stellen geen belang in de waarheid, hun grootste zorg is het bestrijden van meningen die voor de staat gevaarlijk worden geacht.
Democratische regeringen zijn niet vrij van vrees voor de waarheid. In elke gemeenschap, ook een democratische, kunnen vermoedens opduiken waarvan

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Willem Frederik Hermans Dictatoriale regeringen stellen geen belang in de waarheid, hun grootste zorg is het bestrijden van meningen die voor de staat gevaarlijk worden geacht.
  Democratische regeringen zijn niet vrij van vrees voor de waarheid. In elke gemeenschap, ook een democratische, kunnen vermoedens opduiken waarvan niemand wil dat zij zekerheden worden.
  Bron: King Kong (1972)
  Willem Frederik Hermans
  Nederlands schrijver 1921-1995
  - +
  +11
 • Zbigniew Brzezinski Er is een groot publiek dat zeer onwetend is over wat de overheid doet, maar wel zeer vatbaar is voor simplistische slogans van politieke kandidaten die uit het niets opduiken, verder geen ervaring hebben maar aantrekkelijke slogans.
  Origineel: We have a large public that is very ignorant about public affairs and very susceptible to simplistic slogans by candidates who appear out of nowhere, have no track record, but mouth appealing slogans.
  Zbigniew Brzezinski
  Pools-Amerikaans politiek wetenschapper 1928-2017
  - +
   0
 • Stephen King Jouw taak is niet om deze ideeën te vinden, maar om ze te herkennen wanneer ze opduiken.
  Origineel: Your job isn't to find these ideas but to recognize them when they show up.
  Stephen King
  Amerikaans schrijver 1947-
  - +
   0
De beste opduiken citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: