Citaten met onverbiddelijk

 • Wat blanke mensen niet weten over negers onthult, precies en onverbiddelijk, wat ze niet over zichzelf weten.
 • Het leven is tragisch, simpelweg omdat de aarde draait en de zon onverbiddelijk opkomt en ondergaat, en op een dag zal voor ieder van ons de zon voor de allerlaatste keer ondergaan.
 • Wat men voor een multiple choice-examen nodig heeft is bluf en koelbloedigheid. Twijfelaars, fijnslijpers en mensen met een gevoelig zenuwgestel vallen onverbiddelijk af.
 • De hand van de schilder is zo onverbiddelijk mechanisch: zijn techniek is zo onverbiddelijk kunstmatig. De camera is zo volkomen niet-mechanisch.
+1

Citaten 1 t/m 5 van 5.

 • Gerrit Komrij Wat men voor een multiple choice-examen nodig heeft is bluf en koelbloedigheid. Twijfelaars, fijnslijpers en mensen met een gevoelig zenuwgestel vallen onverbiddelijk af.
  Bron: De NRC 21 mei 1992. Voor de volledige tekst zie www.nrc.nl
  Gerrit Komrij
  Nederlands schrijver (1944 - 2012)
  - +
  +5
 • Marie von Ebner-Eschenbach De consequenties van onze goede daden vervolgen ons onverbiddelijk en zijn vaak moeilijker te dragen dan die van onze slechte.
  Origineel: Die Konsequenzen unserer guten Handlungen verfolgen uns unerbittlich und sind oft schwerer zu tragen als die der bösen.
  Bron: Aphorismen (1911)
  Marie von Ebner-Eschenbach
  Oostenrijks schrijfster (1830 - 1916)
  - +
  +4
 • James Baldwin Het leven is tragisch, simpelweg omdat de aarde draait en de zon onverbiddelijk opkomt en ondergaat, en op een dag zal voor ieder van ons de zon voor de allerlaatste keer ondergaan.
  Origineel: Life is tragic simply because the earth turns and the sun inexorably rises and sets, and one day, for each of us, the sun will go down for the last, last time.
  James Baldwin
  Amerikaans schrijver (1924 - 1987)
  - +
  +2
 • James Baldwin Wat blanke mensen niet weten over negers onthult, precies en onverbiddelijk, wat ze niet over zichzelf weten.
  Origineel: Whatever white people do not know about Negroes reveals, precisely and inexorably, what they do not know about themselves.
  Bron: The Fire Next Time (1963)
  James Baldwin
  Amerikaans schrijver (1924 - 1987)
  - +
  +1
 • George Bernard Shaw De hand van de schilder is zo onverbiddelijk mechanisch: zijn techniek is zo onverbiddelijk kunstmatig. De camera is zo volkomen niet-mechanisch.
  Origineel: The hand of the painter is incurably mechanical: his technique is incurably artificial. [...] The camera is so utterly unmechanical.
  Bron: Bernard Shaw on Photography
  George Bernard Shaw
  Iers-Engels schrijver, criticus en Nobelprijswinnaar literatuur (1925) (1856 - 1950)
  - +
   0
De beste onverbiddelijk citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.