Citaten met onthulling

 • Poëzie is de onthulling van een gevoel waarvan de dichter gelooft dat het zijn persoonlijkheid weergeeft en die de lezer als de zijne herkent.

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Salvatore Quasimodo Poëzie is de onthulling van een gevoel waarvan de dichter gelooft dat het zijn persoonlijkheid weergeeft en die de lezer als de zijne herkent.
  Origineel: Poetry is the revelation of a feeling that the poet believes to be interior and personal but which the reader recognizes as his own.
  Bron: New York Times 14 May 1960
  Salvatore Quasimodo
  Italiaans dichter en Nobelprijswinnaar literatuur (1959) 1901-1968
  - +
  +5
 • Erich Fromm De twee meest verreikende kritische theorieën aan het begin van de meest recente fase van de industriële maatschappij zijn die van Marx en Freud. Marx toonde de bewegende krachten en de conflicten in het sociaal-historisch proces. Freud doelde op de kritische onthulling van de innerlijke conflicten. Beide werkten voor de bevrijding van de mens, ook al was het concept van Marx veel uitgebreider en minder gebonden aan zijn eigen tijdperk dan het concept van Freud.
  Origineel: The two most far-reaching critical theories at the beginning of the latest phase of industrial society were those of Marx and Freud. Marx showed the moving powers and the conflicts in the social-historical process. Freud aimed at the critical uncovering of the inner conflicts. Both worked for the liberation of man, even though Marx’s concept was more comprehensive and less time-bound than Freud’s.
  Bron: The Art of Being (1989) pt.3
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog 1900-1980
  - +
  +2
 • Jean de la Bruyère Iedere onthulling van een geheim is de schuld van hem, die het heeft toevertrouwd.
  Origineel: Toute révélation d'un secret est la faute de celui qui l'a confié.
  Bron: Les Caractères (1688) V, 81
  Jean de la Bruyère
  Frans schrijver 1645-1696
  - +
  +2
De beste onthulling citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: