Citaten met omver

 • Als geen ander wezen is de mens in staat de feiten van zijn persoonlijke geschiedenis zodanig te ordenen, te hergroeperen, omver te liegen, dat ze hem vrijpleiten van alle schuld.
 • De beste wijze om een regering omver te werpen is, er deel van uit maken.

Citaten 1 t/m 5 van 5.

 • A. F. Th. van der Heijden Als geen ander wezen is de mens in staat de feiten van zijn persoonlijke geschiedenis zodanig te ordenen, te hergroeperen, omver te liegen, dat ze hem vrijpleiten van alle schuld.
  A. F. Th. van der Heijden
  Nederlands schrijver (1951 - )
  - +
  +13
 • Charles Maurice de Talleyrand De beste wijze om een regering omver te werpen is, er deel van uit maken.
  Origineel: Le meilleur moyen de renverser un gouvernement, c'est d'en faire partie.
  Bron: toegeschreven
  Charles Maurice de Talleyrand
  Frans staatsman (1754 - 1838)
  - +
  +2
 • Assata Shakur Niemand zal je de opleiding geven die je nodig hebt om hen omver te werpen. Niemand zal je je ware geschiedenis leren, je je ware helden leren, als ze weten dat die kennis je zal helpen om je te bevrijden.
  Origineel: No one is going to give you the education you need to overthrow them. Nobody is going to teach you your true history, teach you your true heroes, if they know that that knowledge will help set you free.
  Assata Shakur
  Afro-Amerikaans politiek activiste (1947 - )
  - +
  +2
 • Nicolas Malebranche Er is maar een slimme huichelaar voor nodig om omver te werpen wat vele echt wijze en deugdzame mensen met veel moeite en hard werken hebben opgebouwd.
  Origineel: Il ne faut qu'un hypocrite adroit pour renverser ce que plusieurs personnes vraiment sages et vertueuses ont édifié avec beaucoup de peines et de travaux.
  Bron: De zoektocht naar de waarheid (1675)
  Nicolas Malebranche
  Frans filosoof (1638 - 1715)
  - +
  +1
 • C. J. Wijnaendts Francken Evenmin als de wet zou vermogen de heersende denkbeelden omver te werpen, evenmin is zonder verandering van inzicht een duurzame wijziging in de wetgeving toe stand te brengen.
  Bron: Sociale Ethiek
  C. J. Wijnaendts Francken
  Nederlands letterkundige en filosoof (1863 - 1944)
  - +
   0
De beste omver citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.