Citaten met omgekeerd

Citaten 1 t/m 10 van 39.

 • Godfried Bomans Alleen zwakke persoonlijkheden smaken ten volle de vreugde van het flink zijn. Omgekeerd zijn het de doortastenden voor wie het melancholisch weifelen een feest is.
  Godfried Bomans
  Nederlands schrijver (1913 - 1971)
  - +
  +37
 • Godfried Bomans Vrees duidt dikwijls meer op aanwezigheid van fantasie dan op gebrek aan moed. En omgekeerd kan moed het gevolg zijn van een te kort aan voorstellingsvermogen.
  Godfried Bomans
  Nederlands schrijver (1913 - 1971)
  - +
  +33
 • Gerard Reve De man verklaart onmiddellijk zijn liefde, maar aarzelt lang eer hij zegt dat hij niet meer bemint. Bij de vrouw is het juist omgekeerd.
  Gerard Reve
  Nederlandse schrijver en dichter (1923 - 2006)
  - +
  +19
 • Machiavelli Is het beter bemind dan bevreesd te worden of omgekeerd? Het antwoord luidt dat zowel het een als het ander aanbevelenswaard zou zijn. Maar aangezien het moeilijk is beide dingen met elkaar te verenigen is het zonder meer veiliger om gevreesd dan om bemind te worden.
  Origineel: Nasce da questo una disputa: s’elli è meglio essere amato che temuto, o e converso. Rispondesi che si vorrebbe essere l’uno e l’altro; ma perché elli è difficile accozzarli insieme, è molto più sicuro essere temuto che amato, quando si abbia a mancare dell’uno de’ dua.
  Bron: Il Principe XVII
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +15
 • Adriaan Roland Holst De kiezers denken dat de politiek de geschiedenis maakt, in plaats van omgekeerd.
  Bron: Kort (1967)
  Adriaan Roland Holst
  Nederlands schrijver (1888 - 1976)
  - +
  +8
 • Gerrit Komrij Heteroseksualiteit bestaat bij de gratie van homoseksualiteit. En omgekeerd. Een gevangene zonder cipier is niet langer een gevangene, een cipier die niets te bewaken heeft wordt een aap in een pak.
  Bron: Averechts p.242
  Gerrit Komrij
  Nederlands schrijver (1944 - 2012)
  - +
  +8
 • Charles Augustin Sainte-Beuve De natuur wil, dat men zoveel mogelijk van het leven geniet en sterft zonder er aan te denken. Het christendom heeft dit omgekeerd.
  Origineel: La nature veut qu'on jouisse de la vie le plus possible et qu'on meure sans y penser. Le christianisme a retourné cela.
  Bron: Pensées et maximes p.180
  Charles Augustin Sainte-Beuve
  Frans schrijver en criticus (1804 - 1869)
  - +
  +7
 • J. Bernlef Wij zijn bang voor seksualiteit omdat ze de basis van onze hele maatschappij ondergraaft: het idee dat ieder mens een uniek individu is met een georganiseerd leven. Maar als iedere man in principe met iedere vrouw naar bed kan en omgekeerd, dan zijn al die verhalen over voorbestemdheid, uitverkorenheid, lotsbestemming en eeuwige liefde lariekoek. Als deeltjes zweven we door de ruimte, plus en min. En waar die elkaar raken vindt soms versmelting plaats. Ieder mens weet dat maar verdringt het. De mens is niet in staat tot filantropische seksualiteit omdat er geen enkele reden meer zou zijn om nog iets anders te doen dan dit.
  Bron: Hersenschimmen (1984)
  J. Bernlef
  Nederlands schrijver, ps. voor Hendrik Jan Marsman (1937 - 2012)
  - +
  +7
 • Max Dendermonde Misschien is het wel waar, dat de kracht van een cultuur omgekeerd evenredig is aan het gebruik van zeep en zonlicht. Toen de Romeinen zich overdadig gingen zalven en zich steeds meer aan de open lucht blootstelden, kwam de beschaving in verval.
  Max Dendermonde
  Nederlands schrijver (ps. van Hendrik Hazelhoff) (1919 - 2004)
  - +
  +5
 • Anton Tsjechow Bij de insecten wordt de rups tot vlinder, maar bij de mensen is het omgekeerd: de vlinder wordt tot rups.
  Anton Tsjechow
  Russisch schrijver (1860 - 1904)
  - +
  +3
De beste omgekeerd citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.