Citaten met noodzakelijk

 • Vrij zijn van verlangens en voldoening maakt zelfonderzoek noodzakelijk en inzicht in de gehele aard van verlangens, want op het moment dat ik iets eis, zal ik ervaren.
 • Om iemand te kunnen liefhebben die wij kennen is het noodzakelijk dat wij hem eerst vergeten, niet helemaal maar toch grotendeels.
 • Onrechtvaardigheid is noodzakelijk.
 • Ik drink niet meer dan strikt noodzakelijk is.
 • Oud worden is geen ramp en je oude dag is niet noodzakelijk een ongeluksdag! Leer oud worden met een jong hart! Het is een kunst! Met een jong hart en een goed humeur word je spelenderwijze 100 jaar!
 • Poëzie wordt tussen ons en de realiteit geduwd als een noodzakelijk luchtkussen om hun harde druk te verlichten.
 • Om de waarheid te onderzoeken, is het noodzakelijk om, eens in je leven, alle dingen zoveel mogelijk in twijfel te trekken.
 • Het leven is voor niemand van ons gemakkelijk. Maar wat dan nog, het is noodzakelijk om doorzettingsvermogen te hebben, en vooral zelfvertrouwen.
 • Om een landschap te proeven, moet je jezelf ermee harmoniseren. Om de zonnestraal te begrijpen, moet je ermee trillen; het is ook noodzakelijk, met de maanstraal, te beven in de avondschaduw; je moet twinkelen met de blauwe of gouden sterren; Om de nacht te begrijpen, moeten we de sensatie van donke
 • Alle middelen zijn heilig als ze innerlijk noodzakelijk zijn. Alle middelen zijn zondig als ze niet stammen uit de bron van de innerlijke noodzaak.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 92.

 • Johan Cruijff Om goed te voetballen, heb je goede voetballers nodig, maar een goede voetballer heeft bijna altijd het probleem van een gebrek aan rendement. Hij wil het altijd mooier doen dan strikt noodzakelijk.
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach 1947-2016
  - +
  +86
 • Krishnamurti Voor de hele ontwikkeling van het menselijk wezen, wordt eenzaamheid noodzakelijk, als een manier om gevoeligheid te kweken.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +46
 • A. Schopenhauer Het afnemen van alle krachten, bij het toenemen van de ouderdom is stellig zeer droevig, maar het is noodzakelijk, daar anders de dood te zwaar zou vallen.
  Origineel: Das Schwinden aller Kräfte im zunehmenden Alter, und immer mehr und mehr, ist allerdings sehr traurig: doch ist es notwendig, ja wohltätig: weil sonst der Tod zu schwer werden würde, dem es vorarbeitet.
  Bron: Aphorismen zur Lebensweisheit Vom Unterschiede der Lebensalter
  A. Schopenhauer
  Duits filosoof 1788-1860
  - +
  +32
 • Lin Yutang Het is noodzakelijk dat de mens droomt, maar even noodzakelijk is het wellicht dat hij om zijn dromen kan lachen.
  Lin Yutang
   
  - +
  +22
 • Gerard Reve Ik drink niet meer dan strikt noodzakelijk is.
  Gerard Reve
  Nederlandse schrijver en dichter 1923-2006
  - +
  +21
 • Machiavelli Een man die zich altijd en overal goed betoont, gaat noodzakelijk ten gronden te midden van zovelen die niet goed zijn. Daarom moet een heerser wanneer hij zich wil handhaven, leren om niet goed te zijn.
  Origineel: Perché uno uomo che voglia fare in tutte le parte professione di buono, conviene rovini infra tanti che non sono buoni. Onde è necessario a uno principe, volendosi mantenere, imparare a potere essere non buono, et usarlo e non usare secondo la necessità.
  Bron: Il Principe XV
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof 1469-1527
  - +
  +16
 • Machiavelli Ik wil alleen maar de conclusie trekken dat het voor een heerser noodzakelijk is het volk te vriend te houden. Want anders heeft hij in tijden van tegenspoed niets waar hij op terug kan vallen.
  Origineel: Concluderò solo che a uno principe è necessario avere el populo amico: altrimenti non ha, nelle avversità, remedio.
  Bron: Il Principe IX
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof 1469-1527
  - +
  +13
 • Friedrich Nietzsche Het verlangen naar vrijheid, het instinct voor het verfijnde geluk van het vrijheidsgevoel, behoort noodzakelijk tot de slavenmoraal en het zedelijk gedrag der slaven, terwijl een kunstzinnige, geestdriftige eerbied en toewijding de noodzakelijke, vaste symptomen zijn van een aristocratische manier van denken en waarderen.
  Origineel: Das Verlangen nach Freiheit, der Instinkt für das Glück und die Feinheiten des Freiheits-Gefühls gehört ebenso notwendig zur Sklaven-Moral und -Moralität, als die Kunst und Schwärmerei in der Ehrfurcht, in der Hingebung das regelmäßige Symptom einer aristokratischen Denk- und Wertungsweise ist.
  Bron: Voorbij goed en kwaad (1886) #260
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof 1844-1900
  - +
  +11
 • Aldous Huxley Hoger onderwijs is niet noodzakelijk een garantie voor een hogere deugd of een hogere politieke wijsheid.
  Origineel: Higher education is not necessarily a guarantee of higher virtue, or higher political wisdom.
  Bron: Brave New World Revisited (1958)
  Aldous Huxley
  Engels schrijver 1894-1963
  - +
  +10
 • Benjamin Disraeli Geduld is een noodzakelijk bestanddeel van genie.
  Origineel: Patience is a necessary ingredient of genius.
  Bron: Contarini Fleming (1832) IV, ch. 5
  Benjamin Disraeli
  Engels staatsman en schrijver 1804-1881
  - +
  +8
De beste noodzakelijk citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: