Citaten met knie

 • Ik ga op een paar meter afstand van mijn doeken staan en dan smijt ik de verf zo uit de bus ertegenaan. De verf die eraf wil lopen zet ik vast met gips. Een kwast gebruik ik nooit. Dat is ouderwets. Het is een trefzeker systeem als je het onder de knie hebt.
 • Dat de dingen je blijven verrassen komt niet doordat ze anders zijn dan je gedacht had, maar doordat je er nooit aan gedacht hebt. Dacht ik maar wat meer. Dan zou niets me meer verbazen en had ik het leven onder de knie.
 • Mijn schoonmoeder had pijn onder haar linkerborst. Het bleek een gezwollen knie te zijn.
 • Meer dan ooit tevoren in de geschiedenis van de mensheid delen we een gemeenschappelijk lot. We kunnen het alleen onder de knie krijgen als we er gezamenlijk aan werken. En dat, mijn vrienden, is de reden waarom wij de Verenigde Naties hebben.
 • Het scheenbeen is verder weg dan de knie.
+2

Citaten 1 t/m 7 van 7.

 • Phyllis Diller Mijn schoonmoeder had pijn onder haar linkerborst. Het bleek een gezwollen knie te zijn.
  Phyllis Diller
  Amerikaans comédienne en actrice (1917 - 2012)
  - +
  +5
 • Harry Mulisch Weet je wat misschien het vreselijkste is van alle gezegden? "De tijd heelt alle wonden". Maar het is waar. Er blijft altijd een litteken, dat misschien pijn doet als het weer omslaat; maar de wond is op een dag geheeld. Als jongen van een jaar of acht ben ik eens gestruikeld met zo'n gebogen, puntig nagelschaartje in mijn handen, dat drong diep in mijn knie en ik weet nog precies hoe ik gilde van de pijn. Net als iedereen heb ik dus een litteken op mijn knie, maar ik zou je nu niet kunnen zeggen, op welke. Jij hebt beslist ook littekens, waarvan je je de wonden niet meer kunt herinneren. Daar zit toch iets afschuwelijks in. Dat betekent toch, dat die wonden er achteraf evengoed niet geweest hadden kunnen zijn.
  Bron: De ontdekking van de hemel (1992)
  Harry Mulisch
  Nederlands schrijver (1927 - 2010)
  - +
  +4
 • Jan Cremer Ik ga op een paar meter afstand van mijn doeken staan en dan smijt ik de verf zo uit de bus ertegenaan. De verf die eraf wil lopen zet ik vast met gips. Een kwast gebruik ik nooit. Dat is ouderwets. Het is een trefzeker systeem als je het onder de knie hebt.
  Jan Cremer
  Nederlands schrijver en schilder (1940 - 2024)
  - +
  +3
 • Kofi Annan Meer dan ooit tevoren in de geschiedenis van de mensheid delen we een gemeenschappelijk lot. We kunnen het alleen onder de knie krijgen als we er gezamenlijk aan werken. En dat, mijn vrienden, is de reden waarom wij de Verenigde Naties hebben.
  Origineel: More than ever before in human history, we share a common destiny. We can master it only if we face it together. And that, my friends, is why we have the United Nations.
  Bron: Faceboek (2016)
  Kofi Annan
  Ghanees diplomaat en 7e secretaris-generaal van de VN (1938 - 2018)
  - +
  +3
 • Theocritus Het scheenbeen is verder weg dan de knie.
  Bron: Idyllia 16
  Theocritus
  Grieks dichter (Rond 3e eeuw v. Chr.)
  - +
  +1
 • Renate Rubinstein Dat de dingen je blijven verrassen komt niet doordat ze anders zijn dan je gedacht had, maar doordat je er nooit aan gedacht hebt. Dacht ik maar wat meer. Dan zou niets me meer verbazen en had ik het leven onder de knie.
  Renate Rubinstein
  Nederlands schrijfster, journaliste en columniste. (1929 - 1990)
  - +
   0
 • Samuel Butler Het leven is als het spelen van een vioolsolo in het openbaar waarbij je het instrument onder de knie probeert te krijgen terwijl je speelt.
  Origineel: Life is like playing a violin solo in public and learning the instrument as one goes on.
  Bron: Essays on Life, Art and Science, Art and Science p.59
  Samuel Butler
  Engels schrijver (1835 - 1902)
  - +
   0
De beste knie citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.