Citaten met hunkeren

 • Maar hij, die de doorn niet durft te pakken
Zou nooit moeten hunkeren naar de roos.
 • Niemand is zo dol op geheimen als degene die niet van plan is ze te bewaren; zulke mensen hunkeren naar geheimen, als een verkwister naar geld, om ze weer in de circulatie te kunnen brengen.
 • Een naar buiten gerichte geest blijft altijd hunkeren. Een naar binnen gerichte geest vindt rust en stilte.
 • De slaap waar we naar hunkeren, de perfecte slaap, is droomloos. We worden achtervolgd door dromen zodra we hebben geleerd herinneren en spijt te voelen.
 • Het enige waar wij tijdens ons leven naar hunkeren, waarvoor wij zuchtend en kreunend allerlei misselijke ellende verduren, is de herinnering aan een verloren geluk dat we waarschijnlijk in de baarmoeder hebben ervaren en dat we -- al vinden we het vreselijk dat toe te geven -- alleen in de dood kun
+2

Citaten 1 t/m 6 van 6.

 • Jack Kerouac Het enige waar wij tijdens ons leven naar hunkeren, waarvoor wij zuchtend en kreunend allerlei misselijke ellende verduren, is de herinnering aan een verloren geluk dat we waarschijnlijk in de baarmoeder hebben ervaren en dat we -- al vinden we het vreselijk dat toe te geven -- alleen in de dood kunnen hervinden.
  Bron: On the road
  Jack Kerouac
  Amerikaans schrijver 1922-1969
  - +
  +115
 • Deng Ming-Dao Een naar buiten gerichte geest blijft altijd hunkeren. Een naar binnen gerichte geest vindt rust en stilte.
  Deng Ming-Dao
  Chinees Amerikaans autheur, filosoof en vechtkunstenaar 1954-
  - +
  +23
 • Charles Caleb Colton Niemand is zo dol op geheimen als degene die niet van plan is ze te bewaren; zulke mensen hunkeren naar geheimen, als een verkwister naar geld, om ze weer in de circulatie te kunnen brengen.
  Origineel: None are so fond of secrets as those who do not mean to keep them; such persons covet secrets as a spendthrift covets money, for the purpose of circulation.
  Bron: Lacon, Or, Many Things in Few Words (1820) XL
  Charles Caleb Colton
  Engels schrijver 1780-1832
  - +
  +8
 • Fons Jansen Mensen die niet eens weten waar ze voor leven zitten te hunkeren naar het volgende doelpunt.
  Fons Jansen
  Nederlands cabaretier 1925-1991
  - +
  +3
 • Klaus Mann De slaap waar we naar hunkeren, de perfecte slaap, is droomloos. We worden achtervolgd door dromen zodra we hebben geleerd herinneren en spijt te voelen.
  Origineel: Der Schlaf, den wir ersehnen, der vollkommene Schlaf, ist traumlos. Wir werden von Träumen heimgesucht, sobald wir gelernt haben, uns zu erinnern und Reue zu empfinden
  Bron: Der Wendepunkt
  Klaus Mann
  Duits schrijver 1906-1949
  - +
  +2
 • Anne Brontë Maar hij, die de doorn niet durft te pakken
  Zou nooit moeten hunkeren naar de roos.
  Origineel: But he, that dares not grasp the thorn Should never crave the rose.
  Bron: The Narrow Way (1848)
  Anne Brontë
  Brits schrijfster 1820-1849
  - +
   0
De beste hunkeren citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: