Citaten met huizen

 • Huizen worden gebouwd om in te leven, niet om naar te kijken.
 • Bij de volkeren en in revoluties bestaat de aristocratie altijd. Vernietigd in de adel, neemt ze terstond haar intrek in de rijke en machtige huizen der gegoede burgerij; ook dáár vernietigd, komt ze wederom boven en neemt haar toevlucht bij de leiders der werkplaatsen en van het volk.
 • Wind blaast door leegstaande huizen, zoals opinies bij gekken.
 • Apartheid is nog steeds onder ons: in de lekkende daken en de golfplaten van de krotten, in de bolle buikjes van hongerige kinderen, in het duister van de huizen zonder elektriciteit en in de zware emmers vol smerig water, dat de vrouwen op het platteland van ver weg moeten gaan halen om te koken en
 • De herinnering aan een bepaald beeld is niets anders dan heimwee naar een bepaald ogenblik; en huizen, wegen en lanen zijn, helaas, vluchtig als de jaren.
 • De zon smelt Moskou aaneen tot een vlek die als een dolle tuba heel het innerlijk doet vibreren. Roze, lila, gele, witte, blauwe, pistache-groene, vuurrode huizen, kerken, het razend groene gras... Dit tijdstip te schilderen leek me het onmogelijkste en hoogste geluk voor een kunstenaar.
 • Ik dacht weinig aan bomen of huizen, smeerde met de spatel kleurige strepen en vlekken op het linnen en liet ze zo hard zingen als ik maar kon.
+4

Citaten 1 t/m 10 van 26.

 • Socrates Wind blaast door leegstaande huizen, zoals opinies bij gekken.
  Socrates
  Grieks filosoof 469 v.C. - 399 v.C.
  - +
  +50
 • Francis Bacon Huizen worden gebouwd om in te leven, niet om naar te kijken.
  Origineel: Houses are built to live in, not to look on.
  Bron: Essays (1625) Of Building
  Francis Bacon
  Engels filosoof en staatsman 1561-1626
  - +
  +36
 • Wim Kan De grote gebouwen waarin de verzekeringen huizen, hebben ze te danken aan de kleine lettertjes.
  Wim Kan
  Nederlands cabaretier 1911-1983
  - +
  +23
 • Nelson Mandela Apartheid is nog steeds onder ons: in de lekkende daken en de golfplaten van de krotten, in de bolle buikjes van hongerige kinderen, in het duister van de huizen zonder elektriciteit en in de zware emmers vol smerig water, dat de vrouwen op het platteland van ver weg moeten gaan halen om te koken en om hun dorst te lessen.
  Nelson Mandela
  Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder 1918-2013
  - +
  +12
 • Napoleon Bonaparte Bij de volkeren en in revoluties bestaat de aristocratie altijd. Vernietigd in de adel, neemt ze terstond haar intrek in de rijke en machtige huizen der gegoede burgerij; ook dáár vernietigd, komt ze wederom boven en neemt haar toevlucht bij de leiders der werkplaatsen en van het volk.
  Origineel: Chez les peuples, et dans les révolutions, l'aristocratie existe toujours; la détruisez-vous dans la noblesse, elle se place aussitôt dans les maisons riches et puissantes du tiers-état; la détruisez-vous dans celles-ci, elle surnage et se réfugie dans le
  Bron: In: Jules Bertaut - Virilités: maximes et pensées (1912)
  Napoleon Bonaparte
  Frans staatsman en keizer 1769-1821
  - +
  +10
 • Wassily Kandinsky De zon smelt Moskou aaneen tot een vlek die als een dolle tuba heel het innerlijk doet vibreren. Roze, lila, gele, witte, blauwe, pistache-groene, vuurrode huizen, kerken, het razend groene gras... Dit tijdstip te schilderen leek me het onmogelijkste en hoogste geluk voor een kunstenaar.
  Wassily Kandinsky
  Russisch abstract schilder 1866-1944
  - +
  +7
 • Fons Jansen Een land behoort tot de derde wereld als er rond de huizen van de rijken muren staan.
  Fons Jansen
  Nederlands cabaretier 1925-1991
  - +
  +7
 • Wassily Kandinsky Ik dacht weinig aan bomen of huizen, smeerde met de spatel kleurige strepen en vlekken op het linnen en liet ze zo hard zingen als ik maar kon.
  Wassily Kandinsky
  Russisch abstract schilder 1866-1944
  - +
  +7
 • Aeschylus De bliksems treffen altijd de hoogste huizen en bomen.
  Bron: Agamemnon
  Aeschylus
  Grieks dramatist BC 525-456
  - +
  +5
 • Plinius de Jongere In ons verdriet zoeken we troost bij de borstbeelden van onze doden die we in onze huizen opstellen. De standbeelden die op openbare plaatsen staan zouden ons nog veel meer troost moeten geven omdat deze behalve de vouw en het gelaat van de mensen ook hun roem en aanzien kunnen oproepen.
  Plinius de Jongere
  Romeins letterkundige en politicus 62-113
  - +
  +3
De beste huizen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: