Citaten met handigheid

 • Geestkracht of handigheid hebben de eerste fortuinen gemaakt: de ongelijkheid van omstandigheden is voortgekomen uit die van karakter en moed.
 • Handel: de handigheid om dingen te verkopen, nog voor ze waardeloos worden.

Citaten 1 t/m 6 van 6.

 • Jan Schepens Handel: de handigheid om dingen te verkopen, nog voor ze waardeloos worden.
  Jan Schepens
  Vlaams dichter en journalist 1909-1994
  - +
  +13
 • Krishnamurti De theoloog gelooft in God, in een zaligmaker, of in Krishna of in Christus, en ontwikkelt dan theorieën overeenkomstig zijn bepaaldheid en de handigheid van zijn geest.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +7
 • Mencius De schrijnwerker en de wagenmaker kunnen een man een winkelhaak en een passer geven, maar handigheid kunnen zij hem niet bezorgen.
  Mencius
  Chinees wijsgeer 372 vC-289 vC
  - +
  +6
 • Vauvenargues Geestkracht of handigheid hebben de eerste fortuinen gemaakt: de ongelijkheid van omstandigheden is voortgekomen uit die van karakter en moed.
  Origineel: La vigueur d’esprit ou l’adresse ont fait les premières fortunes: l’inégalité des conditions est née de celle des génies et des courages.
  Bron: Réflexions et maximes (1746) #226
  Vauvenargues
  Frans filosoof 1715-1747
  - +
  +4
 • Francois de la Rochefoucauld Wat wij voor deugden houden is vaak niet dan een samenstel van verschillende handelingen en verschillende belangen, die het lot of onze handigheid weet te verenigen.
  Origineel: Ce que nous prenons pour des vertus n’est souvent qu’un assemblage de diverses actions et de divers intérêts, que la fortune ou notre industrie savent arranger.
  Bron: Maximes et Réflexions morales #1
  Francois de la Rochefoucauld
  Frans schrijver 1613-1680
  - +
   0
 • Friedrich Hebbel Het is een in de kritiek dikwerf met goede uitslag aangewende handigheid, wijdlopig uit elkander te zetten hoe de zaak niet is, maar het ononderzocht te laten of die ook werkelijk zo zijn moest.
  Bron: Tagebücher
  Friedrich Hebbel
  Duits schrijver 1816-1863
  - +
  -1
De beste handigheid citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: