Citaten met figuur

Citaten 1 t/m 10 van 12.

 • William Butler Yeats Als een land een genie voortbrengt is hij nooit de figuur waar het behoefte aan heeft of denkt te hebben; hij is altijd volstrekt het tegengestelde.
  Origineel: When a country produces a man of genius he never is what it wants or believes it wants; he is always unlike its idea of itself.
  William Butler Yeats
  Iers dichter en Nobelprijswinnaar literatuur (1923) (1865 - 1939)
  - +
  +8
 • Sören Kierkegaard Het is mij te moede als een schaakstuk, waarvan de tegenpartij zegt: met die figuur mag je niet zetten.
  Sören Kierkegaard
  Deens filosoof (1813 - 1855)
  - +
  +6
 • Martinus Nijhoff Poëzie is de geëigende uitdrukkingsvorm voor het evenwicht tussen heelal en op een voorwerp, figuur of emotie geconcentreerde aanschouwing.
  Bron: Verzameld Werk 2 (1961)
  Martinus Nijhoff
  Nederlands dichter (1894 - 1953)
  - +
  +5
 • Rémy Montalée Beginselen, wij snijden ze naar ons figuur, tot onze dienst. Wij zijn gewoon ons inschikkelijke goden te scheppen.
  Origineel: Les principes, nous les faisons à notre taille, à notre service. Nous avons l'habitude de nous créer des dieux complaisants.
  Bron: Pensées
  Rémy Montalée
  Frans toneelschrijver (Rond 19e eeuw)
  - +
  +3
 • Katharine Hepburn Ik hoef niet zo erg op mijn figuur te letten want ik had er nauwelijks één om op te letten. Wat u voor u ziet is het resultaat van een leven lang chocolaatjes.
  Katharine Hepburn
  Amerikaans actrice en schrijver (1907 - 2003)
  - +
  +2
 • Ethel Barrymore Om een succesvolle actrice te zijn moet je het gezicht hebben van Venus, de hersenen van Minerva, de behoorlijkheid van Terpsichore, het geheugen van Macauly, het figuur van Juno en de huid van een neushoorn.
  Origineel: For an actress to be a success, she must have the face of a Venus, the brains of a Minerva, the grace of Terpsichore, the memory of a MaCaulay, the figure of Juno, and the hide of a rhinoceros.
  Ethel Barrymore
  Amerikaans actrice (geb. Ethel Mae Blythe) (1879 - 1959)
  - +
  +2
 • Henry Kissinger Het mooie van een bekend figuur te zijn, is, wanneer je mensen verveelt, ze denken dat het hun fout is.
  Henry Kissinger
  Amerikaans politicus (1923 - 2023)
  - +
  +1
 • Alexander Woolcott Al de dingen die ik werkelijk graag doe zijn of immoreel, of bij de wet verboden, of slecht voor mijn figuur.
  Alexander Woolcott
  Amerikaans criticus (1887 - 1943)
  - +
   0
 • Warren Beatty Als je acteert, heb je soms de merkwaardigste gewaarwordingen, net of je in de dwalende ziel van je personage stapt. Volgens mij werken acteurs met spirituele inductie. Het is niet zo dat ze gebaren maken die leiden tot daden waaraan de figuur zijn karakter ontleent. Nee, ze gaan van het karakter uit. Ze worden geïnspireerd.
  Warren Beatty
  Amerikaans acteur, regisseur en producent (1937 - )
  - +
   0
 • Henry Miller Er zijn mensen in de wereld die zo een belachelijk figuur slaan, dat zelfs de dood ze nog belachelijk maakt. En hoe afgrijselijker de dood hoe belachelijker ze lijken.
  Henry Miller
  Amerikaans schrijver (1891 - 1980)
  - +
   0
De beste figuur citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.