Citaten met expliciet

 • Het geheugen is essentieel voor wie we zijn en herinneringen kunnen zowel impliciet als expliciet zijn - onbewust en bewust.

Citaten 1 t/m 2 van 2.

 • José Saramago Anders dan men wel denkt, dekken zin en betekenis van een woord elkaar namelijk nooit, de betekenis zie je meteen, is direct, letterlijk, expliciet, ligt in zichzelf besloten, is zogezegd ondubbelzinnig, terwijl de zin van een woord geen rust heeft, borrelt van tweede, derde en vierde bedoelingen, van strekkingen van alle kanten op, die zich verdelen en onderverdelen in takken en twijgen, totdat ze niet meer te onderscheiden zijn, de zin van een woord is als een ster die de ruimte om zich heen manipuleert met springvloeden, kosmische winden, magnetische storingen en allerhande gesteldheden.
  Bron: Alle namen blz. 108
  José Saramago
  Portugees schrijver en Nobelprijswinnaar Literatuur (1998) (1922 - 2010)
  - +
  +1
 • Siri Hustvedt Het geheugen is essentieel voor wie we zijn en herinneringen kunnen zowel impliciet als expliciet zijn - onbewust en bewust.
  Origineel: Memory is essential to who we are, and memories can be both implicit and explicit - unconscious and conscious.
  Bron: The Shaking Woman or A History of My Nerves (2010) 38
  Siri Hustvedt
  Amerikaanse schrijfster (1955 - )
  - +
   0
De beste expliciet citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.