Citaten met eveneens

 • Wij anderen, die de moed hebben tot gezondheid en eveneens tot verachting, hoe zeer zijn wij niet gerechtigd een religie te verachten die geleerd heeft het lichaam te miskennen!
 • Men verwart vaak kracht met hardheid. Het is waar dat tederheid meestal slechts een slecht verhulde zwakheid is, maar hardheid is vaak eveneens zwakheid, die zich beter weet te verhullen.

Citaten 1 t/m 5 van 5.

 • Pierre Reverdy Men verwart vaak kracht met hardheid. Het is waar dat tederheid meestal slechts een slecht verhulde zwakheid is, maar hardheid is vaak eveneens zwakheid, die zich beter weet te verhullen.
  Origineel: On confond souvent la force avec la dureté. Il est vrai que la tendresse n'est, la plupart du temps, qu'une faiblesse mal dissimulée, mais la dureté n'est, aussi souvent, qu'une faiblesse qui se dissimule mieux.
  Bron: Le livre de mon bord
  Pierre Reverdy
  Frans dichter (1889 - 1960)
  - +
  +15
 • Friedrich Nietzsche Wij anderen, die de moed hebben tot gezondheid en eveneens tot verachting, hoe zeer zijn wij niet gerechtigd een religie te verachten die geleerd heeft het lichaam te miskennen!
  Origineel: Wir anderen, die wir den Mut zur Gesundheit und auch zur Verachtung haben, wie dürfen wir eine Religion verachten, die den Leib mißverstehn lehrte! die den Seelen-Aberglauben nicht loswerden will!
  Bron: De antichrist #51
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof (1844 - 1900)
  - +
  +11
 • Otto Weiss Wij kunnen dikwijls niet begrijpen dat anderen datgene doen, wat wij in hun plaats eveneens gedaan zouden hebben.
  Otto Weiss
  Tsjechisch-Joods schrijver en dichter (1898 - 1944)
  - +
  +8
 • Vincent van Gogh Als ik ’t een of ander vertel aan Pa dan is het als een ijdele klank voor hem en voor Moe zeker niet minder en eveneens vind ik de preeken en begrippen van Pa en Moe omtrent God, menschen, zedelijkheid, deugd, zoo goed als al te maal laria. Ik lees ook wel eens in den Bijbel, net zoo goed als ik soms in Michelet of Balzac lees of Eliott, doch in den Bijbel zie ik weer heel andere dingen dan Pa en ’t geen Pa er uithaalt volgens een akademisch maniertje dat kan ik er volstrekt niet in vinden.
  Bron: Brief aan Theo van Gogh december 1881
  Vincent van Gogh
  Nederlands schilder (1853 - 1890)
  - +
  +4
 • Daniel Stern Men moet niet denken dat het verschil tussen de beide seksen uitsluitend tot het gebied van de fysiologie behoort; verstand en hart hebben eveneens een sekse.
  Origineel: Il ne faut pas croire que la différence des sexes soit purement du domaine de la physiologie ; l'intelligence et le cœur aussi ont un sexe.
  Bron: Les esquisses morales (1849)
  Daniel Stern
  Frans schrijfster (ps. van Marie C.S. de Flavigny) (1806 - 1876)
  - +
   0
De beste eveneens citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.