Citaten met enigszins

 • Nederland met al zijn antidiscriminatiebepalingen en vooral de morele verontwaardiging over alles wat maar enigszins zweemt naar het maken van onderscheid tussen mensen op welk terrein dan ook, is een keiharde gesegregeerde samenleving.
 • Elk enigszins belangrijk boek moet men tweemaal achtereen lezen.
 • Armoede en misère zijn er niet voor niets, en ook is het soms een goed middel om zich de noodzakelijke eenzaamheid te verschaffen om je enigszins te kunnen verdiepen in het een of ander vraagstuk dat je bezighoudt.
 • Men spreekt in de conversatie op onstuimige wijze, dikwijls uit ijdelheid of uit luim, zelden met genoeg aandacht. Geheel in beslag genomen als men is door de wens, te antwoorden op hetgeen waar men niet naar luistert, volgt men zijn eigen gedachtengang, en men zet die uiteen zonder enigszins acht t
 • Het lachen oefent op de mensen een grote, schrikwekkende invloed uit waartegen niemand innerlijk ook maar enigszins bestand is. Wie de moed heeft om te lachen, beheerst de wereld ongeveer op dezelfde manier als iemand die bereid is te sterven.
 • Al is zucht naar erkenning zeer begrijpelijk, toch moet gezegd worden, dat, wie nog enigszins hunkert naar die erkenning, een deel van zijn menselijkheid verliest.
 • Boeken geven geen wijsheid daar waar er eerst geen was, maar waar het al wel enigszins aanwezig is, daar maakt lezen het meer.
 • Ik ben een diep religieuze ongelovige. Dit is een enigszins nieuwe religie.
 • Ik denk soms dat God zichzelf bij het scheppen van de mens enigszins overschat heeft.
+6

Citaten 1 t/m 10 van 24.

 • Albert Einstein Ik ben een diep religieuze ongelovige. Dit is een enigszins nieuwe religie.
  Origineel: I am a deeply religious nonbeliever - this is a somewhat new kind of religion.
  Bron: toegeschreven
  Albert Einstein
  Duits - Amerikaans natuurkundige (1879 - 1955)
  - +
  +40
 • A. Schopenhauer Elk enigszins belangrijk boek moet men tweemaal achtereen lezen.
  Origineel: Jedes irgend wichtige Buch soll man sogleich zweimal lesen.
  Bron: Die wichtigen Werke von Arthur Schopenhauer
  A. Schopenhauer
  Duits filosoof (1788 - 1860)
  - +
  +36
 • Vincent van Gogh Armoede en misère zijn er niet voor niets, en ook is het soms een goed middel om zich de noodzakelijke eenzaamheid te verschaffen om je enigszins te kunnen verdiepen in het een of ander vraagstuk dat je bezighoudt.
  Bron: Brieven aan zijn broeder (1914) Deel 1
  Vincent van Gogh
  Nederlands schilder (1853 - 1890)
  - +
  +35
 • Oscar Wilde Ik denk soms dat God zichzelf bij het scheppen van de mens enigszins overschat heeft.
  Origineel: I sometimes think that God, in creating man, overestimated His ability.
  Oscar Wilde
  Iers schrijver (1854 - 1900)
  - +
  +11
 • Jean de la Bruyère Men spreekt in de conversatie op onstuimige wijze, dikwijls uit ijdelheid of uit luim, zelden met genoeg aandacht. Geheel in beslag genomen als men is door de wens, te antwoorden op hetgeen waar men niet naar luistert, volgt men zijn eigen gedachtengang, en men zet die uiteen zonder enigszins acht te slaan op de redeneringen van anderen.
  Jean de la Bruyère
  Frans schrijver (1645 - 1696)
  - +
  +11
 • Pim Fortuyn Nederland met al zijn antidiscriminatiebepalingen en vooral de morele verontwaardiging over alles wat maar enigszins zweemt naar het maken van onderscheid tussen mensen op welk terrein dan ook, is een keiharde gesegregeerde samenleving.
  Bron: De islamisering van onze cultuur
  Pim Fortuyn
  Nederlands politicus, socioloog en columnist (1948 - 2002)
  - +
  +7
 • Remco Campert Ik denk dat elke kunstenaar zich wel enigszins mislukt zal voelen. Omdat hij zelf wel weet, of ongeveer weet, wat hij had gewild.
  Remco Campert
  Nederlands letterkundige (1929 - 2022)
  - +
  +6
 • Godfried Bomans Op enigszins uitgebreide partijtjes mag men met een gastvrouw niet converseren. Ook een veldheer spreekt men niet toe tijdens een slag.
  Godfried Bomans
  Nederlands schrijver (1913 - 1971)
  - +
  +6
 • Krishnamurti Als men besef heeft van dit hele levensgebeuren, zoals het zich voltrekt - en niet zoals we zouden willen dat het was, niet volgens de een of andere filosoof of priester in zijn geur van heiligheid, maar zoals het in feite is - dan vraagt men zich af of het denken zijn juiste plaats kan innemen, zonder dat het ook maar enigszins ingrijpt in iedere menselijke relatie.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +4
 • Heinrich Heine Het christendom - en dat is haar grootste verdienste - heeft die brutale Germaanse vechtlust enigszins verzacht, maar kon het niet verdelgen.
  Origineel: Das Christentum - und das ist sein schönstes Verdienst - hat jene brutale germanische Kampflust einigermaßen besänftigt, konnte sie jedoch nicht zerstören
  Bron: Zur Geschichte der Religion und Philosophie in Deutschland (1793)
  Heinrich Heine
  Duits dichter (1797 - 1856)
  - +
  +2
De beste enigszins citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.