Citaten met betekenen

 • Gelijkheid is een betekenisloos begrip, het kan dezelfde slavernij van iedereen betekenen als gelijke vrijheid van iedereen.
 • Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen.
 • Het denken mag zich nooit onderwerpen, noch aan een dogma, noch aan een partij, noch aan een passie, noch aan een belang, noch aan een vooringenomen idee, noch aan wat het ook mag zijn, behalve aan de feiten zelf, omdat, voor het denken, onderwerping zou betekenen ophouden te zijn.
 • Het kleinste gebaar kan veel betekenen voor degenen die een steuntje in de rug nodig hebben.
 • Het paradijs, mijn beste jongen, is de absolute afwezigheid van alles en alles en alles. Want het minste of geringste aanwezige, wat dan ook, zou nog pijn en last betekenen, door de pure aanwezigheid ervan. Het Niets is het hoogste.
 • 'Respect voor religie' is een codewoord geworden die 'angst voor religie' is gaan betekenen. Religies verdienen, net als alle andere ideeën, kritiek, satire en, ja, ons onverschrokken gebrek aan respect.
 • De tijd, die voorbij gaat, doet daar goed aan; en sterven moet niets zijn, omdat leven zo weinig te betekenen heeft.
 • Fouten betekenen voor het leven wat schaduwen voor het licht zijn.
 • We hebben de trieste gewoonte om te geloven dat waar er muzikale geluiden zijn, er noodzakelijkerwijs muziek is. Dat zou betekenen dat er literatuur is overal waar we gepraat horen, schilderijen overal waar mensen aan het kliederen zijn.
 • Je kunt makkelijk loskomen van een dogma door het te analyseren, door het 'weg te schoppen', maar het motief om vrij te zijn van dogma heeft zijn eigen reactie, omdat het verlangen vrij te zijn van een dogma kan betekenen dat het niet langer in de mode is of niet langer past.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 35.

 • Dietrich Bonhoeffer Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen.
  Origineel: Es gibt kaum ein beglückenderes Gefühl, als zu spüren, dass man für andere Menschen etwas sein kann.
  Bron: Verzet en overgave (1951)
  Dietrich Bonhoeffer
  Duits kerkleider en verzetsstrijder (1906 - 1945)
  - +
  +124
 • Henri Poincaré Het denken mag zich nooit onderwerpen, noch aan een dogma, noch aan een partij, noch aan een passie, noch aan een belang, noch aan een vooringenomen idee, noch aan wat het ook mag zijn, behalve aan de feiten zelf, omdat, voor het denken, onderwerping zou betekenen ophouden te zijn.
  Origineel: La pensée ne doit jamais se soumettre, ni à un dogme, ni à un parti, ni à une passion, ni à un intérêt, ni à une idée préconçue, ni à quoi que ce soit, si ce n'est aux faits eux-mêmes, parce que, pour elle, se soumettre, ce serait cesser d'être.
  Bron: Science et méthode (1908)
  Henri Poincaré
  Frans wiskundige en filosoof (1854 - 1912)
  - +
  +14
 • Juvenalis Wat betekenen stambomen; wat geeft het, van oude familie te zijn en de afbeeldingen zijner voorouders te kunnen vertonen?
  Juvenalis
  Romeins dichter (Rond 2e eeuw na Chr.)
  - +
  +12
 • Sören Kierkegaard De meeste mensen (ook van wie beweerd wordt dat zij denken: professoren e.d.) leven en gaan door in de inbeelding dat zij nog veel meer begrepen zouden hebben, als ze maar langer zouden leven. Maar hoevelen komen tot die rijpheid waar ze dat kritische punt ontdekken waar alles omslaat en waar stijgend begrip gaat betekenen dat men begrijpt dat er iets is dat men niet begrijpen kan?
  Sören Kierkegaard
  Deens filosoof (1813 - 1855)
  - +
  +9
 • A. F. Th. van der Heijden Het paradijs, mijn beste jongen, is de absolute afwezigheid van alles en alles en alles. Want het minste of geringste aanwezige, wat dan ook, zou nog pijn en last betekenen, door de pure aanwezigheid ervan. Het Niets is het hoogste.
  Bron: Het leven uit een dag (1988)
  A. F. Th. van der Heijden
  Nederlands schrijver (1951 - )
  - +
  +8
 • Onbekend Niet eeuwig kan men genieten van rust en vrede, en toch betekenen ongeluk en verstoring niet het einde. Als het gras door vuur verwoest is, komt het 's zomers toch weer op.
  Onbekend
   
  - +
  +7
 • Blaise Pascal De verbeelding beschikt over alles; zij beslist over schoonheid, recht en geluk, die alles betekenen in de wereld.
  Origineel: L'imagination dispose de tout, elle fait la beauté, la justice et le bonheur qui est le tout du monde.
  Bron: Pensées Vanité
  Blaise Pascal
  Frans wis- en natuurkundige en filosoof (1623 - 1662)
  - +
  +6
 • Thomas Sowell Als je gelooft in gelijke rechten, wat betekenen vrouwenrechten, homorechten, enz. dan? Ofwel ze zijn overbodig, ofwel ze zijn een schending van het beginsel van gelijke rechten voor iedereen.
  Origineel: If you believe in equal rights, then what do “women’s rights,” “gay rights,” etc., mean? Either they are redundant or they are violations of the principle of equal rights for all.
  Thomas Sowell
  Afro-Amerikaans schrijver en econoom (1930 - )
  - +
  +5
 • Ernst Jünger Fouten betekenen voor het leven wat schaduwen voor het licht zijn.
  Origineel: Die Fehler gehören zum Leben wie der Schatten zum Licht.
  Bron: Der Arbeiter (1932)
  Ernst Jünger
  Duits schrijver (1895 - 1998)
  - +
  +4
 • Krishnamurti Je kunt makkelijk loskomen van een dogma door het te analyseren, door het 'weg te schoppen', maar het motief om vrij te zijn van dogma heeft zijn eigen reactie, omdat het verlangen vrij te zijn van een dogma kan betekenen dat het niet langer in de mode is of niet langer past.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +4
De beste betekenen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.