Citaten met behoud

 • Liefde is de mogelijkheid een band met iets of iemand buiten het eigen zelf aan te gaan, zich één met anderen te voelen, met behoud van de eigen integriteit en onafhankelijkheid.
 • Luister naar ieders kritiek, maar behoud uw eigen oordeel.
 • Behoud je dromen, je weet nooit wanneer ze nodig zullen zijn
 • Aangezien we geen algemene definitie van energie kunnen geven, betekent het principe van het behoud van energie eenvoudig dat er iets is dat constant blijft.
 • Ik behoud me uitdrukkelijk het recht voor mezelf tegenspreken.
 • De oorlog is een ziekte, waarbij de sappen die tot de gezondheid en het behoud dienen, gebruikt worden om een vreemd en onnatuurlijk iets te voeden.
 • De wet van behoud van ellende en de wet der calvinistische rechtvaardigheid zullen ons dwingen met bescheidenheid naar het verleden en met meer hoop dan zekerheid naar de toekomst te kijken.
 • Het is nooit bij me opgekomen dat iemand een nucleaire raket Vredesbewaarder zou noemen. Het is nooit bij me opgekomen dat duizenden mensen gedood kunnen worden in naam van het behoud van de vrede.
+5

Citaten 1 t/m 10 van 18.

 • William Shakespeare Luister naar ieders kritiek, maar behoud uw eigen oordeel.
  Origineel: Take each man's censure, but reserve thy judgment.
  Bron: Hamlet (1600) Act I, sc iii
  William Shakespeare
  Engels toneelschrijver en dichter (1564 - 1616)
  - +
  +266
 • Erich Fromm Liefde is de mogelijkheid een band met iets of iemand buiten het eigen zelf aan te gaan, zich één met anderen te voelen, met behoud van de eigen integriteit en onafhankelijkheid.
  Origineel: Love is the [...] union that allows one to put oneself into relationship with others, to feel one with others, without limiting the sense of integrity and independence.
  Bron: Credo (1965)
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog (1900 - 1980)
  - +
  +22
 • Paul Fentener van Vlissingen De wet van behoud van ellende en de wet der calvinistische rechtvaardigheid zullen ons dwingen met bescheidenheid naar het verleden en met meer hoop dan zekerheid naar de toekomst te kijken.
  Bron: Ondernemers zijn ezels (1995) p. 58
  Paul Fentener van Vlissingen
  Nederlandse ondernemer, columnist, natuurbeschermer en filantroop (1941 - 2006)
  - +
  +11
 • Theodore Roosevelt De enige tijd dat je echt leeft, is van dertig tot zestig. De jongeren zijn slaaf van hun dromen; de ouderen zijn knechten van hun spijt. Alleen die van middelbare leeftijd hebben alle vijf zintuigen voor het behoud van hun verstand.
  Origineel: The only time you really live fully is from thirty to sixty. The young are slaves to dreams; the old servants of regrets. Only the middle-aged have all their five senses in the keeping of their wits.
  Theodore Roosevelt
  Amerikaans staatsman (1858 - 1919)
  - +
  +10
 • Godfried Bomans In het extreme heeft het leven zijn waarde, in het gemiddelde zijn behoud.
  Godfried Bomans
  Nederlands schrijver (1913 - 1971)
  - +
  +9
 • Milan Kundera Laten we zeggen dat een mensenleven ongeveer tachtig jaar duurt. [...] Wie met behoud van al zijn kracht twee keer zo lang zou kunnen leven, dus laten we zeggen honderdzestig jaar, zou niet tot dezelfde soort behoren als wij. Niets zou in zijn leven meer hetzelfde zijn: liefde niet, ambities niet, gevoelens niet, heimwee niet, helemaal niets.
  Bron: Onwetendheid 34
  Milan Kundera
  Tsjechisch schrijver en criticus (1929 - 2023)
  - +
  +4
 • Machiavelli Vele mensen hebben republieken en prinsendommen bedacht die helemaal nooit echt bestaan hebben. Uiteindelijk is de manier waarop mensen leven zo ver verwijderd van de manier waarop zij zouden moeten leven, dat iedereen die wat is verlaat voor wat zou moeten zijn eerder zijn ondergang dan zijn behoud nastreeft; want een man die streeft naar goedheid in al zijn handelingen zal zeker ten onder gaan, omdat er zovele mensen zijn die niet goed zijn.
  Bron: Il Principe (1513) XV
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +4
 • Carlos Ruiz Zafon Behoud je dromen, je weet nooit wanneer ze nodig zullen zijn
  Origineel: Conserva tus sueños, nunca sabes cuando te harán falta.
  Bron: Schaduw van de wind
  Carlos Ruiz Zafon
  Spaans schrijver (1964 - 2020)
  - +
  +3
 • Dag Hammarskjöld De minachting voor je medemensen belet je in ieder geval niet om met behoud van je zelfrespect te streven naar hun respect.
  Bron: Merkstenen
  Dag Hammarskjöld
  Zweeds diplomaat en van 1953-1961 VN secretaris-generaal (1905 - 1961)
  - +
  +2
 • Tryon Edwards Een compromis is het offer van een recht of goed in de hoop op het behoud van een ander - al te vaak eindigend in het verlies van beide.
  Origineel: Compromise is but the sacrifice of one right or good in the hope of retaining another - too often ending in the loss of both.
  Tryon Edwards
  Amerikaans theoloog (1809 - 1894)
  - +
  +2
De beste behoud citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.