Citaten met behandeling

 • Door mijn behandeling vererger ik de ziekte.
 • Het leven is een ongeneeslijke aandoening: de enige bekende behandeling is te proberen het de patiënt zo comfortabel mogelijk te maken.
 • Behandeling zonder preventie is gewoon onhoudbaar.
 • Een verstandige en humane behandeling van de patiënt is de beste bescherming tegen infecties.
 • Ik geloof in de broederschap van de mens, alle mensen, maar ik geloof niet in broederschap met iemand die geen broederschap met mij wil. Ik geloof in de juiste behandeling van mensen, maar ik zal mijn tijd niet verspillen aan het proberen iemand rechtvaardig te behandelen wanneer hij niet weet hoe h
 • Een samenleving moet worden beoordeeld naar de behandeling van haar minderheden.
 • Een gentleman is iemand, die de aanspraken van een anders eigenliefde begrijpt en eerbiedigt en omgekeerd een gelijke behandeling eist.
+4

Citaten 1 t/m 10 van 12.

 • Plato U moet niet proberen een deel te genezen zonder het geheel te behandelen. U moet niet proberen het lichaam te genezen zonder de ziel erbij te betrekken; als u het hoofd en het lichaam gezond wilt maken, moet u beginnen met het genezen van de ziel. Dit laatste is het belangrijkste. Laat niemand u overhalen zijn lichaam te genezen, als hij u niet eerst gevraagd heeft zijn ziel te genezen. De grootste fout die dokters in onze tijd bij de behandeling van het lichaam maken is, dat ze beginnen met de ziel van het lichaam te scheiden.
  Plato
  Grieks filosoof (427 v. Chr. - 347 v. Chr.)
  - +
  +126
 • Mahatma Gandhi Een samenleving moet worden beoordeeld naar de behandeling van haar minderheden.
  Mahatma Gandhi
  Indiaas politicus (1869 - 1948)
  - +
  +18
 • Plato Door mijn behandeling vererger ik de ziekte.
  Bron: Protagoras 340
  Plato
  Grieks filosoof (427 v. Chr. - 347 v. Chr.)
  - +
  +10
 • Nelson Mandela Je kunt een land pas beoordelen als je er de gevangenissen hebt bekeken. Je moet een land niet beoordelen op de behandeling van zijn meest succesvolle, maar op zijn minst succesvolle burgers.
  Origineel: No one truly knows a nation until one has been inside its jails. A nation should not be judged by how it treats its highest citizens but its lowest ones.
  Bron: Long Walk to Freedom (1995)
  Nelson Mandela
  Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder (1918 - 2013)
  - +
  +10
 • Lao-Tse Reageer zelfs op een onintelligente behandeling intelligent.
  Lao-Tse
  Chinees filosoof (Rond 6e eeuw v. Chr.)
  - +
  +8
 • Florence Nightingale Een verstandige en humane behandeling van de patiënt is de beste bescherming tegen infecties.
  Origineel: Wise and humane management of the patient is the best safeguard against infection.
  Bron: Notes on Nursing (1860)
  Florence Nightingale
  Brits verpleegkundige en hervormster (1820 - 1910)
  - +
  +5
 • Bill Gates Behandeling zonder preventie is gewoon onhoudbaar.
  Origineel: Treatment without prevention is simply unsustainable.
  Bill Gates
  Amerikaans zakenman (medeoprichter Microsoft) en filantroop (1955 - )
  - +
  +3
 • William Hazlitt Een gentleman is iemand, die de aanspraken van een anders eigenliefde begrijpt en eerbiedigt en omgekeerd een gelijke behandeling eist.
  Origineel: A gentleman is one who understands and shows every mark of deference to the claims of self-love in others, and exacts it in return from them.
  Bron: The Plain Speaker (1826) On the Look of a Gentleman
  William Hazlitt
  Engels schrijver (1778 - 1830)
  - +
  +3
 • Sigmund Freud In de analytische behandeling gebeurt er niets anders dan een uitwisseling van woorden tussen de patiënt en de arts. De patiënt spreekt, vertelt over eerdere ervaringen en huidige indrukken, klaagt, uit zijn wensen en emoties. De arts luistert, probeert de gedachten van de patiënt te richten, waarschuwt, vestigt zijn aandacht in bepaalde richtingen, geeft hem uitleg en observeert de reacties van begrip of afwijzing die hij bij de patiënt veroorzaakt.
  Origineel: In der analytischen Behandlung geht nichts anderes vor als ein Austausch von Worten zwischen dem Analysierten und dem Arzt. Der Patient spricht, erzählt von vergangenen Erlebnissen und gegenwärtigen Eindrücken, klagt, bekennt seine Wünsche und Gefühlsregungen. Der Arzt hört zu, sucht die Gedankengänge des Patienten zu dirigieren, mahnt, drängt seine Aufmerksamkeit nach gewissen Richtungen, gibt ihm Aufklärungen und beobachtet die Reaktionen von Verständnis oder von Ablehnung, welche er so beim Kranken hervorruft.
  Bron: Vorlesungen zur Einführung in die Psychoanalyse K. 1 Die Fehlleistungen 1
  Sigmund Freud
  Oostenrijks psychiater (1856 - 1939)
  - +
  +2
 • Christian Nestell Bovee Schitterende citaten maken iets goed aan een minderwaardig boek, en verhogen de waarde van een waardevol boek door de afwisseling in stijl en behandeling, die zij brengen.
  Origineel: Luminous quotations alone, by their interest, for the dullness of an inferior book, and add to the value of a superior work by the variety which they lend to its style and treatment.
  Christian Nestell Bovee
  Amerikaans schrijver (1820 - 1904)
  - +
  +2
De beste behandeling citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.