Citaten met bedrieglijk

 • Er is niets meer bedrieglijk dan een voor de hand liggend feit.
 • Wat filosofen over de werkelijkheid beweren is vaak even bedrieglijk als wanneer men bij een opkoper een bordje vindt met het opschrift: ‘Hier verzorgt men uw wasgoed’. Stap je dan binnen met je wasgoed, dan blijkt het bordje er alleen maar te liggen om verkocht te worden.
 • Niets kan zo bedrieglijk zijn als een foto.
 • Herinneringen zijn gemaakt van wonderbaarlijk materiaal - bedrieglijk maar toch dwingend, krachtig en schaduwrijk. Er is geen afhankelijkheid van geheugen, en toch is er geen realiteit buiten dat wat we ons herinneren. Elk moment dat we doormaken dankt zijn betekenis aan het vorige.
 • Bedrieglijk is de schijn der dingen.
+2

Citaten 1 t/m 5 van 5.

 • Seneca Bedrieglijk is de schijn der dingen.
  Origineel: Fallaces enim sunt rerum species.
  Bron: De Beneficiis
  Seneca
  Romeins filosoof, staatsman en toneelschrijver (5 v. Chr. - 65)
  - +
  +11
 • Franz Kafka Niets kan zo bedrieglijk zijn als een foto.
  Franz Kafka
  Tsjechisch Duitstalig schrijver (1883 - 1924)
  - +
  +7
 • Sören Kierkegaard Wat filosofen over de werkelijkheid beweren is vaak even bedrieglijk als wanneer men bij een opkoper een bordje vindt met het opschrift: ‘Hier verzorgt men uw wasgoed’. Stap je dan binnen met je wasgoed, dan blijkt het bordje er alleen maar te liggen om verkocht te worden.
  Sören Kierkegaard
  Deens filosoof (1813 - 1855)
  - +
  +5
 • Klaus Mann Herinneringen zijn gemaakt van wonderbaarlijk materiaal - bedrieglijk maar toch dwingend, krachtig en schaduwrijk. Er is geen afhankelijkheid van geheugen, en toch is er geen realiteit buiten dat wat we ons herinneren. Elk moment dat we doormaken dankt zijn betekenis aan het vorige.
  Origineel: Erinnerungen sind aus wundersamen Stoff gemacht - trügerisch und dennoch zwingend, mächtig und schattenhaft. Es ist kein Verlass auf die Erinnerung, und dennoch gibt es keine Wirklichkeit ausser der, die wir im Gedächtnis tragen. Jeder Augenblick, den wir durchleben, verdankt dem vorangegangenen seinen Sinn.
  Bron: Der Wendepunkt
  Klaus Mann
  Duits schrijver (1906 - 1949)
  - +
   0
 • Margaret Mitchell Ik vraag me af of er iemand anders dan ik is die beseft wat er in dat hoofd achter je bedrieglijk lieve gezicht gebeurt.
  Origineel: I wonder if anyone but me realizes what goes on in that head back of your deceptively sweet face.
  Bron: Gone with the Wind (1936) 405
  Margaret Mitchell
  Amerikaans schrijfster (1900 - 1949)
  - +
   0
De beste bedrieglijk citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.