Citaten met analyse

 • Als ik thuiskom van een televisie-analyse, vraagt mijn vrouw: Wat heb je gezegd? Dan zeg ik: Al sla je me dood.
 • De waarheid is dat er geen zuiver ras is en dat het baseren van de politiek op een etnografische analyse is als het focussen op een hersenschim. De nobelste landen, Engeland, Frankrijk, Italië, zijn die waar het bloed het meest gemengd is. Is Duitsland in dit opzicht een uitzondering? Is het een puu
 • Als uit wetenschappelijke analyse zou blijken dat bepaalde beweringen in het boeddhisme onjuist zijn, dan moeten we die wetenschappelijke bevindingen accepteren en die beweringen loslaten.
 • Wanneer de wereld gek wordt, moet men gekheid als gezond verstand accepteren; want geestelijke gezondheid is, in de laatste analyse, niets anders dan de waanzin waarover de hele wereld het eens is.
 • Grammatica is de analyse van taal.
+2

Citaten 1 t/m 9 van 9.

 • Johan Cruijff Als ik thuiskom van een televisie-analyse, vraagt mijn vrouw: Wat heb je gezegd? Dan zeg ik: Al sla je me dood.
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach (1947 - 2016)
  - +
  +280
 • Dalai Lama (14e) Als uit wetenschappelijke analyse zou blijken dat bepaalde beweringen in het boeddhisme onjuist zijn, dan moeten we die wetenschappelijke bevindingen accepteren en die beweringen loslaten.
  Dalai Lama (14e)
  Tibetaans spiritueel leider (Tenzin Gyatso) (1935 - )
  - +
  +28
 • Krishnamurti Analyse tranformeert het bewustzijn niet.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +8
 • George Bernard Shaw Wanneer de wereld gek wordt, moet men gekheid als gezond verstand accepteren; want geestelijke gezondheid is, in de laatste analyse, niets anders dan de waanzin waarover de hele wereld het eens is.
  Origineel: When all the world goes mad, one must accept madness as sanity, since sanity is, in the last analysis, nothing but the madness on which the whole world happens to agree.
  Bron: Collected Letters, 1911-1925 Brief aan Gorki, 28-12-1915
  George Bernard Shaw
  Iers-Engels schrijver, criticus en Nobelprijswinnaar literatuur (1925) (1856 - 1950)
  - +
  +7
 • Ernest Renan De waarheid is dat er geen zuiver ras is en dat het baseren van de politiek op een etnografische analyse is als het focussen op een hersenschim. De nobelste landen, Engeland, Frankrijk, Italië, zijn die waar het bloed het meest gemengd is. Is Duitsland in dit opzicht een uitzondering? Is het een puur Germaans land? Wat een illusie! Het hele zuiden is Gallisch geweest. Het hele oosten, vanaf de Elbe, is Slavisch.
  Origineel: La vérité est qu'il n'y a pas de race pure et que faire reposer la politique sur l'analyse ethnographique, c'est la faire porter sur une chimère. Les plus nobles pays, l'Angleterre, la France, l'Italie, sont ceux où le sang est le plus mêlé. L'Allemagne fait-elle à cet égard une exception ? Est-elle un pays germanique pur ? Quelle illusion!
  Bron: Qu'est-ce qu'une nation? (1882)
  Ernest Renan
  Frans schrijver en criticus (1823 - 1892)
  - +
  +2
 • Amos Oz Literatuur bestaat in de taal. Het wordt gemaakt van woorden. Het wordt niet gemaakt van ideeën en het wordt niet gemaakt van concepten, van psychologische analyse. Het wordt gemaakt van woorden. Zoals muziek wordt gemaakt van noten en een schilderij is gemaakt van kleurlijnen, wordt literatuur gemaakt door woorden. Literatuur behoort dus in de eerste plaats tot de taal waarin het wordt geschreven.
  Origineel: Literature exists inside the language. It’s made of words. It’s not made of ideas and it’s not made of concepts, of psychological analysis. It’s made of words. In the same way in which music is made of notes and a painting is made of lines of colors, the matter of literature are words. So, literature belongs first and foremost to the language in which it is being written.
  Bron: The Believer Interview 20 oct 2016
  Amos Oz
  Israëlisch schrijver (1939 - 2018)
  - +
  +2
 • Leo Longanesi De expert is een heer die tegen betaling uitlegt waarom zijn vorige analyse verkeerd was.
  Origineel: L'esperto è un signore che, a pagamento, ti spiega perché ha sbagliato l'analisi precedente.
  Bron: Focus No.108, p.204
  Leo Longanesi
  Italiaans journalist, schilder, ontwerper, uitgever en aforist (1905 - 1957)
  - +
   0
 • Edgar Allan Poe Grammatica is de analyse van taal.
  Origineel: Grammar is the analysis of language.
  Bron: Delphi Complete Works of Edgar Allan Poe (2013)
  Edgar Allan Poe
  Amerikaans dichter, schrijver en criticus (1809 - 1849)
  - +
   0
 • Doris Lessing Literatuur is analyse na het evenement.
  Origineel: Literature is analysis after the event.
  Bron: The Golden Notebook (1962)
  Doris Lessing
  Brits schrijfster en Nobelprijswinnaar literatuur (2007) (1919 - 2013)
  - +
   0
De beste analyse citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.