Citaten met aldus

 • Het heden is nooit ons einddoel; het verleden en het heden zijn onze middelen; alleen de toekomst is ons doel. Aldus leven wij nooit, maar hopen te leven; en doordat wij ons altijd voorbereiden om gelukkig te worden, is het onvermijdelijk dat wij het nooit zijn.
 • Aldus is de echte wetende één met het kennisuniversum - alles wat u observeert is niets anders dan uzelf die het observeert. Wanneer u neerdaalt in de diepste basis van uw bewustzijn, vindt u daar het universum - niet het valse universum van objecten buiten uzelf, maar het echte universum, dat niet
 • Aldus stijgt men naar de sterren.
 • Men moet zichzelven leren beminnen, aldus leer ik, met gave en gezonde liefde; opdat men 't uithoude bij zichzelf en niet gaat dolen.
+1

Citaten 1 t/m 10 van 14.

 • Blaise Pascal Het heden is nooit ons einddoel; het verleden en het heden zijn onze middelen; alleen de toekomst is ons doel. Aldus leven wij nooit, maar hopen te leven; en doordat wij ons altijd voorbereiden om gelukkig te worden, is het onvermijdelijk dat wij het nooit zijn.
  Origineel: Le présent n'est jamais notre fin: le passé et le présent sont nos moyens; le seul avenir est notre fin. Ainsi nous ne vivons jamais, mais nous espérons de vivre; et, nous disposant toujours à être heureux, il est inévitables que nous ne le soyons jamais.
  Bron: Pensées #172
  Blaise Pascal
  Frans wis- en natuurkundige en filosoof 1623-1662
  - +
  +17
 • Boeddha Hij wiens lusten tot rust zijn gekomen, zoals paarden die goed afgericht zijn door degene die hen ment, hij die alle trots heeft afgelegd, die bevrijd is van alle onreinheid, hij die aldus tot volmaaktheid is gekomen, wordt zelfs door de goden benijd.
  Boeddha
  Spirituele leider, geboren als Siddhartha Gautama ca. 450 vC. - ca. 370 vC
  - +
  +10
 • Vergilius Aldus stijgt men naar de sterren.
  Origineel: Sic itur ad astra.
  Bron: Aeneis IX, 641
  Vergilius
  Romeins dichter 70 v. C. - 19 v.C.
  - +
  +9
 • Lao-Tse Houvast biedt het gewone te tonen en de eenvoud te betrachten,
  en aldus de hebzucht te verkleinen en de begeerten te verminderen.
  Lao-Tse
  Chinees filosoof +/- 600 v.C.
  - +
  +9
 • Ken Wilber Aldus is de echte wetende één met het kennisuniversum - alles wat u observeert is niets anders dan uzelf die het observeert. Wanneer u neerdaalt in de diepste basis van uw bewustzijn, vindt u daar het universum - niet het valse universum van objecten buiten uzelf, maar het echte universum, dat niet langer voorgesteld wordt als gescheiden in subject en object. Helemaal onderin uzelf valt u uit uzelf in de Realiteit.
  Ken Wilber
  Amerikaans filosoof 1949-
  - +
  +7
 • Plato Met elke handeling is het aldus gesteld; op zichzelf is ze noch goed noch kwaad.
  Plato
  Grieks filosoof 427 v.C. - 347 v.C.
  - +
  +6
 • Charaka Samhita Niet voor uzelf noch om aan enige wereldse begeerte voldoening te verschaffen, noch om winst te verwerven, maar uitsluitend ten bate van de lijdende mensheid, zult gij uw patiënten behandelen en aldus iedereen overtreffen.
  Charaka Samhita
  Indiase traditionele tekst over de Ayurveda +/-7e voor Chr.
  - +
  +6
 • Friedrich Nietzsche Eens heeft de duivel aldus tot mij gesproken: "Ook God heeft zijn hel; dat is zijn liefde tot de mensen."
  Origineel: Also sprach der Teufel einst zu mir: "Auch Gott hat seine Hölle: das ist seine Liebe zu den Menschen"
  Bron: Aldus sprak Zarathoestra
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof 1844-1900
  - +
  +3
 • Marlene Dietrich Het leven is geen vakantie. Wanneer u het aldus benadert, vindt u vakantiedagen bij de vleet.
  Marlene Dietrich
  In Duitsland geboren Amerikaans actrice 1904-1992
  - +
  +3
 • Friedrich Nietzsche Men moet zichzelven leren beminnen, aldus leer ik, met gave en gezonde liefde; opdat men 't uithoude bij zichzelf en niet gaat dolen.
  Origineel: Man muß sich selber lieben lernen – also lehre ich – mit einer heilen und gesunden Liebe: daß man es bei sich selber aushalte und nicht umherschweife
  Bron: Aldus sprak Zarathoestra
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof 1844-1900
  - +
  +3
De beste aldus citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: