Citaten met afweren

 • De castratieschok bij het zien van de vrouwelijke geslachtsorganen blijft waarschijnlijk geen enkel mannelijk wezen bespaard. Waarom sommigen, als gevolg van deze indruk, homoseksueel worden, anderen het afweren door het creëren van een fetisj en, de overgrote meerderheid, het te boven komt, dat kun
 • Ik wou dat ik de gedachten die mijn vreugde vergiftigen kon afweren, maar toch vind ik er een zeker genoegen in mezelf aan hen aan te bieden.

Citaten 1 t/m 2 van 2.

 • Sigmund Freud De castratieschok bij het zien van de vrouwelijke geslachtsorganen blijft waarschijnlijk geen enkel mannelijk wezen bespaard. Waarom sommigen, als gevolg van deze indruk, homoseksueel worden, anderen het afweren door het creëren van een fetisj en, de overgrote meerderheid, het te boven komt, dat kunnen we nog niet verklaren.
  Origineel: Der Kastrationsschreck beim Anblick des weiblichen Genitales bleibt wahrscheinlich keinem männlichen Wesen erspart. Warum die einen infolge dieses Eindruckes homosexuell werden, die anderen ihn durch die Schöpfung eines Fetisch abwehren und die übergroße Mehrzahl ihn überwindet, das wissen wir freilich nicht zu erklären.
  Bron: Neue Folge der Vorlesungen zur Einführung in die Psychoanalyse (1933)
  Sigmund Freud
  Oostenrijks psychiater (1856 - 1939)
  - +
  +1
 • Frédéric Chopin Ik wou dat ik de gedachten die mijn vreugde vergiftigen kon afweren, maar toch vind ik er een zeker genoegen in mezelf aan hen aan te bieden.
  Bron: In: Arthur Hedley - Chopin (1947)
  Frédéric Chopin
  Pools componist en virtuoos pianist (1810 - 1849)
  - +
  +1
De beste afweren citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.