Citaten met aanvaarding

 • Vrij zijn is een geestestoestand - niet vrij zijn van iets, maar het gevoel van vrij zijn, de vrijheid om alles in twijfel te trekken en daarom zo intens, actief en krachtig, dat het elke vorm van afhankelijkheid, slavernij, navolging en aanvaarding overboord gooit.
 • Laten we het nog eens duidelijk stellen: ik zie in, dat ik geheel moet veranderen tot in de wortels van mijn wezen; ik kan mij niet langer verlaten op welke traditie ook, omdat de traditie deze kolossale luiheid, aanvaarding en gehoorzaamheid heeft voortgebracht; ik kan onmogelijk iemands andere hul

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Krishnamurti Vrij zijn is een geestestoestand - niet vrij zijn van iets, maar het gevoel van vrij zijn, de vrijheid om alles in twijfel te trekken en daarom zo intens, actief en krachtig, dat het elke vorm van afhankelijkheid, slavernij, navolging en aanvaarding overboord gooit.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +22
 • Krishnamurti Laten we het nog eens duidelijk stellen: ik zie in, dat ik geheel moet veranderen tot in de wortels van mijn wezen; ik kan mij niet langer verlaten op welke traditie ook, omdat de traditie deze kolossale luiheid, aanvaarding en gehoorzaamheid heeft voortgebracht; ik kan onmogelijk iemands andere hulp inroepen voor deze verandering; niet die van een leraar, een god, een systeem, van een uiterlijke dwang of invloed.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +14
 • Henry Miller De volledige en vreugdevolle aanvaarding van het slechtste in jezelf is misschien de enige zekere manier om het te veranderen.
  Origineel: The full and joyful acceptance of the worst in oneself may be the only sure way of transforming it.
  Henry Miller
  Amerikaans schrijver 1891-1980
  - +
  +1
 • Freya Stark Een absolute voorwaarde voor elk succesvol leven, of het nu voor een mens of een land is, is de aanvaarding van de dood.
  Origineel: An absolute condition of all successful living, whether for an individual or a nation, is the acceptance of death.
  Bron: Perseus in the Wind (1948)
  Freya Stark
  Brits schrijfster van m.n. reisverhalen 1893-1993
  - +
  +1
De beste aanvaarding citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: