• Joseph Joubert Vaak is een argument goed, niet omdat het dwingend is, maar om zijn dramatische kracht, omdat het in karakter overeenkomt met degeen die het aanvoert en uit zijn diepste wezen voortkomt. Want er zijn argumenten ex homine (uit de mens), evenzeer als argumenten ad hominem (tot de mens).
    Origineel: Souvent une raison est bonne, non comme concluante, mais comme dramatique, parce qu'elle a le caractère de celui qui l'allègue, et qu'elle naît de son propre fonds ; car il y a des arguments ex homine, comme il en est ad hominem.
    Bron: Pensées, maximes, essais et correspondance
    Joseph Joubert
    Frans schrijver 1754-1824
    Joseph Joubert
    - +
    +1
Laden...
Joseph Joubert - Vaak is een argument goed, niet omdat het dwingend is, maar om zijn dramatische kracht, omdat het in karakter overeenkomt met degeen die het aanvoert en uit zijn diepste wezen voortkomt. Want er zijn argumenten ex homine (uit de mens), evenzeer als argumenten ad hominem (tot de mens).
Vaak is een argument goed, niet omdat het dwingend is, maar om zijn dramatische kracht, omdat het in karakter overeenkomt met degeen die het aanvoert en uit zijn diepste wezen voortkomt. Want er zijn argumenten ex homine (uit de mens), evenzeer als argumenten ad hominem (tot de mens). van : Joseph Joubert
X
sky-stars black-road forest hills-sunrise lake-forest plant-drops purple-flower rain-drops river-forest rood-blad rose-black straat-stad z-love-children-sun z-love-geliefdes-zon z-love-hands-sun z-love-hands z-love-leaves z-love-parijs z-love-small-hearts z-love-zwanen

Lettergrootte:

20 px 24 px 28 px 32 px 40 px 48 px

Lettertype:

Arial TNR Verdana Courier New Comic Monospace

Kleur:

Wit Blauw Rood Geel Groen Zwart

Schaduw:

Geen Wit Zwart
sky-stars Vaak is een argument goed, niet omdat het dwingend is, maar om zijn dramatische kracht, omdat het in karakter overeenkomt met degeen die het aanvoert en uit zijn diepste wezen voortkomt. Want er zijn argumenten ex homine (uit de mens), evenzeer als argumenten ad hominem (tot de mens).
- Joseph Joubert Citaten.NET