• Ernest Renan Het was door deze Arabische vertalingen van oude wetenschapswerken en de Griekse filosofie dat Europa de gisting van de oude traditie ontving die noodzakelijk was voor de bloei van zijn genialiteit.
    Origineel: Ce fut par ces traductions arabes des ouvrages de science et de philosophie grecque que l'Europe reçut le ferment de tradition antique nécessaire à l'éclosion de son génie.
    Bron: Lezing gegeven in de Sorbonne (1883)
    Ernest Renan
    Frans schrijver en criticus 1823-1892
    Ernest Renan
    - +
    +7
Ernest Renan - Het was door deze Arabische vertalingen van oude wetenschapswerken en de Griekse filosofie dat Europa de gisting van de oude traditie ontving die noodzakelijk was voor de bloei van zijn genialiteit.
Het was door deze Arabische vertalingen van oude wetenschapswerken en de Griekse filosofie dat Europa de gisting van de oude traditie ontving die noodzakelijk was voor de bloei van zijn genialiteit. van : Ernest Renan
X
lake-forest black-road forest hills-sunrise plant-drops purple-flower rain-drops river-forest rood-blad rose-black sky-stars straat-stad z-love-children-sun z-love-geliefdes-zon z-love-hands-sun z-love-hands z-love-leaves z-love-parijs z-love-small-hearts z-love-zwanen

Lettergrootte:

20 px 24 px 28 px 32 px 40 px 48 px

Lettertype:

Arial TNR Verdana Courier New Comic Monospace

Kleur:

Wit Blauw Rood Geel Groen Zwart

Schaduw:

Geen Wit Zwart
lake-forest Het was door deze Arabische vertalingen van oude wetenschapswerken en de Griekse filosofie dat Europa de gisting van de oude traditie ontving die noodzakelijk was voor de bloei van zijn genialiteit.
- Ernest Renan Citaten.NET