• Blaise Pascal Wij leren soms meer van het zien van kwaad dan van het voorbeeld van het goede. Wij doen goed ons er aan te wennen, lering te trekken uit het kwaad, dat zo algemeen is, terwijl het goede zo zeldzaam is.
    Origineel: On se corrige quelquefois mieux par la vue du mal que par l'exemple du bien; et il est bon de s'accoutumer à profiter du mal, puisqu'il est si ordinaire, au lieu que le bien est si rare.
    Bron: Pensées XXVIII, Pensées Chrétiennes
    Blaise Pascal
    Frans wis- en natuurkundige en filosoof 1623-1662
    Blaise Pascal
    - +
    +3
Laden...
Blaise Pascal - Wij leren soms meer van het zien van kwaad dan van het voorbeeld van het goede. Wij doen goed ons er aan te wennen, lering te trekken uit het kwaad, dat zo algemeen is, terwijl het goede zo zeldzaam is.
Wij leren soms meer van het zien van kwaad dan van het voorbeeld van het goede. Wij doen goed ons er aan te wennen, lering te trekken uit het kwaad, dat zo algemeen is, terwijl het goede zo zeldzaam is. van : Blaise Pascal
X
sky-stars black-road forest hills-sunrise lake-forest plant-drops purple-flower rain-drops river-forest rood-blad rose-black straat-stad z-love-children-sun z-love-geliefdes-zon z-love-hands-sun z-love-hands z-love-leaves z-love-parijs z-love-small-hearts z-love-zwanen

Lettergrootte:

20 px 24 px 28 px 32 px 40 px 48 px

Lettertype:

Arial TNR Verdana Courier New Comic Monospace

Kleur:

Wit Blauw Rood Geel Groen Zwart

Schaduw:

Geen Wit Zwart
sky-stars Wij leren soms meer van het zien van kwaad dan van het voorbeeld van het goede. Wij doen goed ons er aan te wennen, lering te trekken uit het kwaad, dat zo algemeen is, terwijl het goede zo zeldzaam is.
- Blaise Pascal Citaten.NET