• Blaise Pascal Hoe komt het dat een kreupele ons niet ergert, maar wel een kreupele geest? Omdat een kreupele erkent dat wij goed lopen, maar een kreupele geest zegt dat wij het zijn die hinken. Zonder dat zouden we medelijden ervaren en geen boosheid.
    Origineel: D'où vient qu'un boiteux ne nous irrite pas et qu'un esprit boiteux nous irrite? A cause qu'un boiteux reconnaît que nous allons droit et qu'un esprit boiteux dit que c'est nous qui boitons. Sans cela nous en aurions pitié et non colère.
    Bron: Pensées Raisons des effets
    Blaise Pascal
    Frans wis- en natuurkundige en filosoof 1623-1662
    Blaise Pascal
    - +
    +14
Laden...
Blaise Pascal - Hoe komt het dat een kreupele ons niet ergert, maar wel een kreupele geest? Omdat een kreupele erkent dat wij goed lopen, maar een kreupele geest zegt dat wij het zijn die hinken. Zonder dat zouden we medelijden ervaren en geen boosheid.
Hoe komt het dat een kreupele ons niet ergert, maar wel een kreupele geest? Omdat een kreupele erkent dat wij goed lopen, maar een kreupele geest zegt dat wij het zijn die hinken. Zonder dat zouden we medelijden ervaren en geen boosheid. van : Blaise Pascal
X
rood-blad black-road forest hills-sunrise lake-forest plant-drops purple-flower rain-drops river-forest rose-black sky-stars straat-stad z-love-children-sun z-love-geliefdes-zon z-love-hands-sun z-love-hands z-love-leaves z-love-parijs z-love-small-hearts z-love-zwanen

Lettergrootte:

20 px 24 px 28 px 32 px 40 px 48 px

Lettertype:

Arial TNR Verdana Courier New Comic Monospace

Kleur:

Wit Blauw Rood Geel Groen Zwart

Schaduw:

Geen Wit Zwart
rood-blad Hoe komt het dat een kreupele ons niet ergert, maar wel een kreupele geest? Omdat een kreupele erkent dat wij goed lopen, maar een kreupele geest zegt dat wij het zijn die hinken. Zonder dat zouden we medelijden ervaren en geen boosheid.
- Blaise Pascal Citaten.NET