• Karl Popper Als God van bij het begin alles in het universum had willen plaatsen, dan had Hij een universum gecreëerd zonder verandering, zonder organismen en evolutie, en zonder de mens en de ervaring van de mens met verandering. Maar het lijkt dat Hij dacht dat een levend universum met zelfs voor Hem onverwachte gebeurtenissen interessanter zou zijn dan een dood universum.
    Origineel: If God had wanted to put everything into the universe from the beginning, He would have created a universe without change, without organisms and evolution, and without man and man's experience of change. But he seems to have thought that a live universe with events unexpected even by Himself would be more interesting than a dead one.
    Bron: In: Charles Hartshorne - Omnipotence and Other Theological Mistakes (1984)
    Karl Popper
    Oostenrijks-Brits wetenschapsfilosoof 1902-1994
    Karl Popper
    - +
    +2
Karl Popper - Als God van bij het begin alles in het universum had willen plaatsen, dan had Hij een universum gecreëerd zonder verandering, zonder organismen en evolutie, en zonder de mens en de ervaring van de mens met verandering. Maar het lijkt dat Hij dacht dat een levend universum met zelfs voor Hem onverwachte gebeurtenissen interessanter zou zijn dan een dood universum.
Als God van bij het begin alles in het universum had willen plaatsen, dan had Hij een universum gecreëerd zonder verandering, zonder organismen en evolutie, en zonder de mens en de ervaring van de mens met verandering. Maar het lijkt dat Hij dacht dat een levend universum met zelfs voor Hem onverwachte gebeurtenissen interessanter zou zijn dan een dood universum. van : Karl Popper
X
rose-black black-road forest hills-sunrise lake-forest plant-drops purple-flower rain-drops river-forest rood-blad sky-stars straat-stad z-love-children-sun z-love-geliefdes-zon z-love-hands-sun z-love-hands z-love-leaves z-love-parijs z-love-small-hearts z-love-zwanen

Lettergrootte:

20 px 24 px 28 px 32 px 40 px 48 px

Lettertype:

Arial TNR Verdana Courier New Comic Monospace

Kleur:

Wit Blauw Rood Geel Groen Zwart

Schaduw:

Geen Wit Zwart
rose-black Als God van bij het begin alles in het universum had willen plaatsen, dan had Hij een universum gecreëerd zonder verandering, zonder organismen en evolutie, en zonder de mens en de ervaring van de mens met verandering. Maar het lijkt dat Hij dacht dat een levend universum met zelfs voor Hem onverwachte gebeurtenissen interessanter zou zijn dan een dood universum.
- Karl Popper Citaten.NET